新會員登記
搜索
樓主: 阿赞平

被封了一个星期,可怕,不就是想早点看到图鉴吗。

阿赞平 發表於 4-6-2018 20:22
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

成件事就係有個野蠻人去到文明國家,唔肯打工賺錢,唔係無工作機會比佢呀,只係佢唔肯腳踏實地咁搵錢,就走去打劫,點知比人拉左,因為佢犯左本地法例,被判坐監,之後佢仲要話:「被关了一个星期,可怕,不就是想早点赚钱吗」

之後,又比人搵到之前犯案既證據,仲要講:「难道打劫就不是一次赚钱,我也是醉了,羞耻心,你个垃圾有什么资格说这个」

可能係由野蠻既地方黎,唔識泱泱大國既禮儀文化啦,仲要死撐咁話:「你定的规矩,不想玩,我就不玩,还有,你个垃圾执法者,不遵守你定的破规矩就没有羞耻心了,你算个什么东西?」

我只係想講……

回復 贊好 反對

也曾在拍賣區看到請過的聖物,推薦贊聲一下,就被版主罰了,說實話就是自己錯、沒看清版規啦;
其實要灌水,推薦高僧法師介紹、廟宇高僧宣傳區、莊嚴佛寺等區,前輩師兄辛苦分享的實有許多可看之處,
也加深對師傅的認識,實不必執著在佛牌本身~
回復 贊好 反對

謝謝分享~
回復 贊好 反對