新會員登記
搜索
樓主: Merlion_L

係真?係假?我的一塊爭議之坤平牌

malouis 發表於 29-5-2018 15:04
即係這是假符印.

除了很多人都未見過 龍婆浸蘭贊過這種符印外, 我提過 Kenji兄留意這符印的箱頭筆邊位的, 不知他有否看出端倪了
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 29-5-2018 15:21
這個我都想不通,其實學師傅個贊符都不算太難,點解又贊到完全不同樣?
真係唔明 . .
...

四個字 : 不學無術 吾做下功課就作咗個理事版出來, 吾等塊牌 X 就求其吾知係邊樹抄咗個符落去
回復 贊好 反對

ffkent 發表於 29-5-2018 22:21
個時都考慮咗陣想請其實反正都係真,點解要多手自己贊個符落去?

真塊都有分平貴版本的啊
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 29-5-2018 23:53
佢塊牌係真,只不過係Version unknow 2560啫,衰D講CeoChan連個贊符都可以係假,佢出呢塊坤平係乜野Versi ...

個假贊符應該不是 ceo 搞的, 泰佬一早已經做哂手腳 只是咁差的手腳, 有經驗的牌商一眼就睇得出的了, ceo 係吾知有問題攞番來賣, 定係明知有問題都照賣, 那只有他自己才知道了
回復 贊好 反對

牛兄,Ceo條友應該要回收返塊牌啦,佢應該要賠償返$3000元俾Merlion_L兄啦!錢佢就識袋,佢唔會唸住出左事要個買家食左佢呱!

登錄/註冊後可看大圖

終之牌就係佢出嘅!責任一定係佢個度!

登錄/註冊後可看大圖

CeoChan你唔會當冇件事啊!你交待清楚件事好喎!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

Kenji 發表於 30-5-2018 19:32
牛兄,Ceo條友應該要回收返塊牌啦,佢應該要賠償返$3000元俾Merlion_L兄啦!錢佢就識袋,佢唔會唸住出左 ...

No la師兄,這塊坤平獨一無二,我會好好收藏的

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 31-5-2018 08:37
No la師兄,這塊坤平獨一無二,我會好好收藏的

既然Melion_L師兄你這樣説,我也不應再多言了。

登錄/註冊後可看大圖

不過我也希望大家再和CeoChan此人請牌,必須三思而後行,如不是損失嘅必定會是你!

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

Kenji 發表於 30-5-2018 19:32
牛兄,Ceo條友應該要回收返塊牌啦,佢應該要賠償返$3000元俾Merlion_L兄啦!錢佢就識袋,佢唔會唸住出左 ...

Kenji兄, 一個為咗錢而不擇手段去賣牌的人, 除咗叫人小心因果之外, 咪繼續心安理得咁係 facebook 個佛牌群做版主囉 如果 ceo 無俾壇主驅逐出 Unite, 為咗仲想係 Unite 賣牌和保住名聲, 佢還有可能會收番這塊個符咒有問題的牌嘅, e +......未必了
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 31-5-2018 14:11
Kenji兄, 一個為咗錢而不擇手段去賣牌的人, 除咗叫人小心因果之外, 咪繼續心安理得咁係 facebook 個佛牌 ...

師兄所言甚是
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 31-5-2018 14:11
Kenji兄, 一個為咗錢而不擇手段去賣牌的人, 除咗叫人小心因果之外, 咪繼續心安理得咁係 facebook 個佛牌 ...

牛兄,唔好鬼理D無謂人。

登錄/註冊後可看大圖

講返尊四七藥師佛先,有時唔到你唔信邪,之前一排我轉戴紅色locket,D正偏財運係差D,今日改戴返四七藥師佛又掂返晒,昨天我太太第一次試戴尊四七藥師佛,即時黑到爆,嚇到佢以後唔敢再戴,原來佛牌真是會夾人,當自己找到一尊夾自己的心頭好,那份喜悅感,非筆墨所能形容。

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對