新會員登記
搜索
樓主: Merlion_L

係真?係假?我的一塊爭議之坤平牌

ffkent 發表於 29-5-2018 15:32
係咪被ban咗個個陰人出個塊?

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=63080
回復 贊好 反對

Ceo Chan 果然境界夠高,連浸蘭師傅都未見過他這塊坤平的贊符,利害!

登錄/註冊後可看大圖

在此感謝Merlion_L師兄的分享。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 29-5-2018 21:43
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=63080

個時都考慮咗陣想請

登錄/註冊後可看大圖
其實反正都係真,點解要多手自己贊個符落去?
回復 贊好 反對

真係財迷心竅,為左錢真係連聖物都塗污,同製造假聖物有咩分別? 落18層都唔夠頂

究竟要賺幾多先夠?

究竟係唔信因果報應,定係佛牌真係唔可以渡人向善,唔可以令人憶起佛法僧?
抑或佛牌原來可以讓人搭上往地獄的快車?
回復 贊好 反對

時轉金剛 發表於 29-5-2018 22:27
真係財迷心竅,為左錢真係連聖物都塗污,同製造假聖物有咩分別? 落18層都唔夠頂

究竟要賺幾多先夠?

其實都係一念之差
回復 贊好 反對

ffkent 發表於 29-5-2018 22:21
個時都考慮咗陣想請其實反正都係真,點解要多手自己贊個符落去?

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=67438
回復 贊好 反對

ffkent 發表於 29-5-2018 22:21
個時都考慮咗陣想請其實反正都係真,點解要多手自己贊個符落去?

佢塊牌係真,只不過係Version unknow 2560啫,衰D講CeoChan連個贊符都可以係假,佢出呢塊坤平係乜野Version,真係心照啦!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 29-5-2018 15:04
牌好像都是爭議在版本問題,沒人說過是假牌

唉, 當年此塊牌一出拍賣, 應該就要封的了
回復 贊好 反對

malouis 發表於 29-5-2018 15:04
即係這是假符印.

除了很多人都未見過 龍婆浸蘭贊過這種符印外, 我提過 Kenji兄留意這符印的箱頭筆邊位的, 不知他有否看出端倪了
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 29-5-2018 15:21
這個我都想不通,其實學師傅個贊符都不算太難,點解又贊到完全不同樣?
真係唔明 . .
...

四個字 : 不學無術 吾做下功課就作咗個理事版出來, 吾等塊牌 X 就求其吾知係邊樹抄咗個符落去
回復 贊好 反對