新會員登記
搜索
查看: 27865|回復: 186

[刺符/法事] 給自己最好的聖誕禮物~我又刺符呀^0^

擒日本來約左友人收工後hea tea行街再睇戲, 點知友人臨時有時, 唔想晌街無無聊聊兩個幾鐘, 於是上左去搵師傅亞贊Sa Wan Dum Dee.......(之前諗住月底搵師傅做灌頂, 兼問刺符.....)

上到去有一對男女傾緊野, 等左陣, 全店得番我, 師傅及老闆(亦是翻譯員)
可以直接問師傅, 唔怕尷尬喔(不過老闆的翻譯.......一半半, 但重點是問到及明白的)

問師傅刺符, 想提升人緣/異性緣, 師傅首推刺大脾的巴拉結, 說是龍婆實惠法門
但因擒日衣著, 不便刺大脾
我問師傅還有什麼適合, 他推介了幾款, 但都是刺大脾的.........

與師傅傾了一陣, 他說了一些東北那邊不同的刺符......e.g.有個刺符要刺胸口, 大脾, 當與另一半發生性行為時, 呢個行為=卜石, 愈做運氣愈提升, 好神奇喔

他又說了他師傅的專長法門, 又介紹他的師傅等等......(不過翻譯下, 只能明白部份)
最後, 師傅畫了個圖案及經文, 說可刺在手臂....(哎呀~忘了影那圖)
for異性緣及招財......
師傅一路唸經, 一路刺....其中刺一邊的時候, 是坤平咒
最後.....原來也要刺手腕路士印, 他說找他刺符, 也要刺這個印, 給予力量!! 真的如之前師兄所說, 最痛的位置喔

全程大約15-20分鐘.......

補充內容 (27-12-2011 23:04):
今日再刺符(page #6), 好痛呀>.<

補充內容 (28-12-2011 22:10):
師傅超好人, 又送野喇^0^

評分

查看全部評分

我刺油, 加上不是貼上印水紙後刺(只是中間的框是), 所以刺完, 手臂好像生晒雞皮, 什麼都看不到........

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

刺這個款, 師傅說要配合呢個坤平才發揮最佳作用, 平時放在手袋內便可以了......
這個坤平, 如沒記錯, 說是他師傅做的(是東北那邊的法門), 內在大肚婆打碎了的頭骨粉, 神奇在......
唸上坤平咒後, 把坤平浸一浸在飲品上(師傅說什麼飲品, 就算是冬陰公都可以), 便可以令對上喜歡自己, 飲得多, 愛得深喎

登錄/註冊後可看大圖

起初我問師傅可否不請, 因我擔心內裡的材料, 會否對另一半有不良效果......
師傅說內裡沒有靈, 只是借助骨灰的力量而已, 是沒有問題的.....
他說加上這牌, 刺符的力量會更好.....所以, 見價錢合理, 又沒有靈, 於是請埋

登錄/註冊後可看大圖

看到牌後的符印, 其實跟我手臂刺的, 大致相同......
師傅叫我買金泊, 不時在手臂上貼金泊, 唸坤平咒, 有卜石作用, 師傅以身體語言示範, 之後更說"卜石~power up up up"

登錄/註冊後可看大圖

評分

查看全部評分

刺手碗係咪想賴屎{:6_340:}
刺符完成後, 不知是力量, 還是忍痛了20分鐘, 完成後感到頭暈暈.......

做完刺符, 便是灌頂.......頭暈情況再加重了, 但願把衰運帶走吧

最後, 除了手腕上的手繩, 師傅還送了一支符通, 是他自己做的

師傅很好人, 不嫌我煩係咁問, 還幫我把牌殼鑽窿喔
vespawai 發表於 26-12-2011 13:32
刺手碗係咪想賴屎

完全同刺手臂的感覺不同....
那刺痛..........
ar_ta 發表於 26-12-2011 13:33
刺符完成後, 不知是力量, 還是忍痛了20分鐘, 完成後感到頭暈暈.......

做完刺符, 便是灌頂...... ...

支符通我都有,力量唔錯呀

Robb刺完個巴拉杰,好快有女友啦{:6_327:}
e.g.有個刺符要刺胸口, 大脾, 當與另一半發生性行為時, 呢個行為=卜石, 愈做運氣愈提升, 好神奇喔

咁咪卜石不求人{:6_332:}
ar_ta 發表於 26-12-2011 13:21
我刺油, 加上不是貼上印水紙後刺(只是中間的框是), 所以刺完, 手臂好像生晒雞皮, 什麼都看不到........

灌迷湯{:6_293:}
ar_ta 發表於 26-12-2011 13:33
完全同刺手臂的感覺不同....
那刺痛..........

講到我驚驚地{:6_324:}
vespawai 發表於 26-12-2011 13:37
支符通我都有,力量唔錯呀

Robb刺完個巴拉杰,好快有女友啦

其實師傅推介一系列的刺大脾符印, 我都有興趣

我一直對巴拉結, 但看到相片完全不是那回事, 那刻真的很想刺......
不過擒日著裙, 唔方便........
擒日見完師傅, 做完灌頂有種refresh的感覺, 所以一直都心思思, 好想再去刺......