新會員登記
搜索
查看: 30868|回復: 346

[拉胡] 阿贊速聖物分享: 擋小人算最強了嗎???

火... [複製鏈接]
大家認識師傅一般都淨想到~澤度金~, 但分享得多你地好似悶左少少
今日要分享比大家架係非一般架聖物!!!
事不宜遲啦!!!睇相同簡介你就會知我分享架係咩!!

今日介紹架就係~~~啦胡~~~
~啦胡~係~他哇實運~之子, 負責管理地獄眾生的!!
係所有藏頭露尾架小人剋星!!!
法相有一對獠牙, 口咬日月, 樣子凶惡, 但只有半個身體!
而得半身的原因係~啦胡~多年前因為一次貪玩偷飲了增強法力的聖水
被日月神告發天帝, 而~啦胡~飲了聖水要集合眾神之力才能將~啦胡~制服,
再處罰~啦胡~將下半身斬去, 但因飲了聖水關係, 沒有下半身還能生存!
事後天帝欣賞~啦胡~的武藝及法力, 將~啦胡~封為天神之列!
自此~啦胡~就非常憎恨小人!!!!

~澤度金~同~啦胡~兩位天神惺惺相惜, 一樣思怨分明!
鍾意心存正信正念架善信, 最憎不敢光明正大, 左呃右呃,
背後偷偷摸摸做動作架小人 同 邪靈!!!
~啦胡~敬佩~澤度金~架仁義道德之心, 更情願屈膝做~澤度金~護法神
也只有~澤度金~能凌駕~啦胡~!!!!

圖下為 阿贊速 最大啦胡供奉型 VIP版 只有28尊

圖下為最大~啦胡VIP~供奉型及只有56尊的~啦胡VIP~架合照

最後送上只制作80尊的神木啦胡!!!

回復

多謝分享
回復 贊好 反對

Goooooooo
回復 贊好 反對

看看吧.
回復 贊好 反對

睇下有乜好嘢先           
回復 贊好 反對

謝謝分享
回復 贊好 反對

roy晨早流流又係度播毒

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

嘩,好耐無睇師兄分享
回復 贊好 反對

拉胡?謝謝分享
回復 贊好 反對

Let me see see
回復 贊好 反對