新會員登記
搜索
樓主: siubb0425

新手養古曼求指教

siubb0425 發表於 11-5-2018 02:41
其實師兄我上面所講聽教聽話嘅意思唔係話想令乖乖哋幫我搵錢  因為我屋企都有小朋友  同埋之前屋企都發生咗 ...

屋企有小朋友就唔好搞呢D啦

人都爭寵啦,何況因貪而去鬼道既眾生? 其實點解會覺得古曼可以幫到招財呢? 諗諗佢係乜就知佢有乜能力幫你啦

仲有講保護,佢唔係保鑣喎

要助養就好似樓上D師兄講助養同你一樣你人類眾生既小朋友啦
回復 贊好 反對

就你一句乖乖地幫我搵錢、就已經唔適合了

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

樓上已有好多師兄說了, 如果樓主還是想要養古曼童, 咁咪請d 名聲好的大師父所出的古曼囉 只是這種好的古曼近年已經愈來愈少了

回復 贊好 反對

啦啦啦 發表於 11-5-2018 13:59
就你一句乖乖地幫我搵錢、就已經唔適合了

............................................................
師兄唔好意思,請從新睇多次句子THANKYOU SO MUCH
我係話((((唔係)))想佢乖乖地幫我搵錢
回復 贊好 反對

1/ 乜都唔識就唔好請古曼啦,有曾經係正法嘅古曼師父破戒還俗;又有未還俗但開始偏陰嘅師父造古曼。既然係咁,乜都唔知不如唔好請

2/ 令陰法古曼聽話?我話有方法仲對你百利而無一害,你信唔信?

3/ 想好似助養兒童咁積功德?直接助養兒童便可

4/ 想保護屋企人?簡簡單單供奉本觀音經、地藏經都可以,唔使搞咁多嘢

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

樓上各師兄都解釋得好好 好好佈施積福還不勝過供養古曼嗎
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對