新會員登記
搜索
查看: 13800|回復: 16

新手養古曼求指教

古曼係唔係都有分兩種,一種係邪一種係正  咁要點樣分別?邪既係唔係都可以幫佢積功德 令佢聽教聽話?
回復

甘點解你要想養古曼啊
回復 贊好 反對

師兄你甘既心態已經不適合養古曼 我自己都有養古曼 係正法龍婆 我養古曼得一個原因 時時刻刻提醒自己多做善事 唔好一味追求回報
回復 贊好 反對

人都好難數何況邪鬼

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

Wow

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

其實師兄我上面所講聽教聽話嘅意思唔係話想令乖乖哋幫我搵錢  因為我屋企都有小朋友  同埋之前屋企都發生咗一件好大件事  俾人用一啲巫術影響咗我身邊嘅人  我求古曼主要原因係想助養兒童咁嘅意思  同埋都想令佢幫我保護身邊嘅人  同埋我自問自己本身財運不是很差  同埋屋企自己本身都有供開幾尊佛,亦都幫咗我好多  所以我只問過自己如果養古曼的話 一定不會利用佢幫我搵大錢(當然少少錢都好)最主要目的不是師兄你所想的
回復 贊好 反對

想做善事幫人,有其他很多更好的方法,捐下奧比斯,捐下保護兒童會,功德無量.

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 11-5-2018 07:58
想做善事幫人,有其他很多更好的方法,捐下奧比斯,捐下保護兒童會,功德無量.
...

係,因為供古曼真係供一世,你有無咁嘅毅力,十年廿年三十年咁供落去?我自己都考慮完,最後無請
回復 贊好 反對

既然樓主"求古曼主要原因係想助養兒童咁嘅意思", 咁不如直接助養小朋友, 只不過每日$10, 同時可以借此教育埋自己小朋友.

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

助養兒童會的  但都想保護身邊家人 謝謝  
回復 贊好 反對