新會員登記
搜索
樓主: Kenji

[坤平] 怎樣分辨龍婆浸蘭2560碰派坤平貼金版本

咁黑暗?咁咪師傅一做完批牌,已給一些利益集團控制晒?安排出貨,安排炒賣?
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 22-4-2018 19:57
我果時唔太清楚,所以都請左其實有兩三百尊的人稱 “ 理事版” ,其實都唔可惜,都係師傅督制的聖物,當 ...

「希望會再有師兄無私分享」

當相似品賣乾賣淨了, 這個希望可能就會來臨了
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 22-4-2018 21:22
Matthew yam 師兄,不如大家研究下,我手上有兩塊淺綠色高級版嘅圖片,你估下A圖片係真還是B圖片先係真, ...

淺綠色高級版
回復 贊好 反對

kbkb88 發表於 23-4-2018 01:23
原來已經請左,我個人覺得有少少派更也feel,其實要分版本都係睇幾個地方,如果有人仲講「理事版」,一笑 ...

唉, 到 e + 都無乜人去問d 牌佬, 這期坤平的最高級版, 究竟有乜嘢咁高級殊勝到一塊新牌你可以賣 2500~3500 咁貴o架, 大哥, 連一條金符管都無喎 (另一位 Cxxxx 兄剛開始時算賣得公道, under 二千)
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 22-4-2018 21:22
Matthew yam 師兄,不如大家研究下,我手上有兩塊淺綠色高級版嘅圖片,你估下A圖片係真還是B圖片先係真, ...

A 綠肉我沒太留意不敢說,
B 沒問題, 但不是99限
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 23-4-2018 12:04
咁黑暗?咁咪師傅一做完批牌,已給一些利益集團控制晒?安排出貨,安排炒賣?
...

無o架, 人地泰國人要掌握番個 market, 要益番自己人, 好正常嘅, 等你地中國人仲成日諗住用出廟價來請走我地d 好嘢吖 la, 跟住攞番去就賣到貴一貴, 有錢都由番我地泰國人賺咗先 la    

想用出廟價請呀, 得呀, 普通, 一般, 平實, 量大的作品咪由得你地d 中國人去用平價請囉

龍婆浸蘭 2560 柏猜已經係另一例子了, 除了黃金版, 連銀版好似寺方都係結緣o架咋, 但泰國人一早已經知這批佛宝的殊勝, 你地中國人發夢就想用一千幾百泰銖請到了
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 23-4-2018 11:59
包咗殼就看不到底影了

要搵搵, 收果陣未包殼的, 賣家有影比我
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 23-4-2018 12:28
無o架, 人地泰國人要掌握番個 market, 要益番自己人, 好正常嘅, 等你地中國人仲成日諗住用出廟價來請走我 ...

這說法又對,俾出廟價你香港人出牌,你返到香港咪又係抄賣.
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 23-4-2018 09:41
我都記得師兄你好似講過感覺戴得幾好咁,我就都未戴過,因為之後一月份又請左拍猜,二月又請左粒扑叻符珠 ...

係呀, 所以我先請拍猜再試下, 個人感覺, 先帶拍猜同坤平, 扑叻珠之後再算啦....
咩生意手法都有人做, 依個世界當你唔係個類人永遠係想唔通佢個思路...
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 23-4-2018 12:04
...

市場生態一直係咁, 由其熱門師傅啦.
回復 贊好 反對