新會員登記
搜索
樓主: Kenji

[坤平] 怎樣分辨龍婆浸蘭2560碰派坤平貼金版本

回復 贊好 反對

RoyIp@FB 發表於 19-4-2018 08:34
C HING有冇連結睇下發生咩事。

Roy少,我電腦嘅知識等同有限公司,我識鬼貼連結咩!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

小小牛 發表於 19-4-2018 09:42
路過 look look, 我靠, D pra 你吾係呀嘛

這一期 龍婆浸蘭 2560 坤平是非之多, 真真假假, 以新 ...

牛兄,我盡左力架啦!

D Pra都收住貨先啦!暫時得佢出到卡咋,仲好過隻雙面陰狗,係個邊「鳩吹無極限」啊!

你現在說嘅我之前都睇你和別人討論過,但可恨係隻雙面陰狗係facebook「鳩吹」出貼,內容如下:

「「真心求教討論 4塊唔同顏色唔同版本既坤平
係咪向面貼左塊金泊就可以全部變到一樣。完全分唔出?

早前有一位師兄由暗示到明示話我利用呢個方法賣左幾面仿牌出去 我都想知我係咪入左仿品 然後賣左比人

不同版本底有個印 亦有師兄話可以自己印個code
有無資深師兄可以教我點樣印落去?」」

既然佢呢樣又唔係,個樣又話做唔到,佢賣個D牌普通版貼金又唔肯認,但我個人睇法,睇佢高價賣俾別人嘅牌,我覺得「流流地」,或者條友已經找到條新出路,直接「假牌」貼金也不一定呢?

登錄/註冊後可看大圖

接著同人討論嘅內容仲PK,我都費事貼出來了,一個人賣牌可以無恥到這樣,簡直是「西」到爆!

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

henrylee1011 發表於 19-4-2018 09:50
聽人講好似呢排做左3個模? 1個系貼金99塊 第2模有150-200(用1模剩下的材料做)第3模做1000尊.  好似話第2 ...

師兄,真品99塊我可以好肯定同你講,就算你現在揾泰國浸蘭專賣,都一定找唔到。

至於你說嘅第二個模貼金,以我所知數量多過150-200。

你所說嘅第三個模,應是普通版貼金吧!數量多少,我並不知道。
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 19-4-2018 10:11
先多謝師兄分享,其實現在流通的兩個版本,我覺得好少人分享個底部,係咪只係一個係 “ 雙合印 ” ,一個係  ...

Martin師兄,以我嘅記億,曾看過嘅普通版本底code有部份是有双合印和双分印了,所以只看底code是不能作準,個人意見,要分辦真假主要看粉嘅材質和顔色,金箔嘅質感和颜色同樣重要,當然最後能是一塊裸牌就更好。因可看埋底code嘛!
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 19-4-2018 12:14
Martin師兄,以我嘅記億,曾看過嘅普通版本底code有部份是有双合印和双分印了,所以只看底code是不能作準 ...

唔,咁真係亂過黎巴嫩.
師傅督制聖物原意是幫助大家,令大家生活好過些,從而學會感恩,學懂助人.
如果真係傳返去師傅知道,一定會好失望.
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 19-4-2018 12:25
唔,咁真係亂過黎巴嫩.
師傅督制聖物原意是幫助大家,令大家生活好過些,從而學會感恩,學懂助人.
如果真 ...

係啊!師傅一定好失望!

叧外有一點我都覺得好搞笑,現在有部份人拿住D牌去俾浸蘭師傅赞符,就當正D牌係堅嘢!乜原來師傅可以當係驗牌機器咩!

師傅幾時有承諾過佢肯贊符嘅牌就是真品啊!這個問題我也很想知道真還是假喎?

以我有限嘅知識,要証明你塊牌係堅嘢!唔係走去揾師傅贊符,係去認可嘅驗牌機構出張驗証卡,未有卡出嘅新牌,當然最好自己能懂得分辦真偽。叧外也找一個自己認為可信和有經驗嘅人幫忙供請或自己親自到廟供請最穩妥啦!
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
其实这些事情迟早都会穿煲的,只不过那位人兄想唔到后果
回復 贊好 反對

马志荣 發表於 19-4-2018 13:45
其实这些事情迟早都会穿煲的,只不过那位人兄想唔到后果

榮兄,呢條友本質根本有問題,之前亞特蘭出貼因為佢在其他平台賣含59靈粉嘅陰牌,所以踢佢走,之後佢就係facebook出貼說含亞贊並59靈聖粉嘅坤平將會有比賽項目,真心唔知佢用意何在?

登錄/註冊後可看大圖

一而再,再而三,講到人地屈你咁,睇佢都唔知個「醜」字點寫。

全心出貼誤導其他人,幫襯佢,真係你唸你!
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
Kenji 發表於 19-4-2018 14:36
榮兄,呢條友本質根本有問題,之前亞特蘭出貼因為佢在其他平台賣含59靈粉嘅陰牌,所以踢佢走,之後佢就係 ...

哦哦,那么我应该大概知道哪位人兄了
回復 贊好 反對