新會員登記
搜索
樓主: Kenji

[坤平] 怎樣分辨龍婆浸蘭2560碰派坤平貼金版本

最後本人在此貼上對unite佛牌討論區和小小牛師兄帶來不便,令你們給那些「陰狗」作出攻擊,本人在此深表歉意。

口中說佛,心中是魔。

佛陀真是唔知邊本經典有教人賣鬼,就係因為呢類人,搞到個個以為泰佛係邪教,「陰狗」真係無得救。
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 26-4-2018 16:05
最後本人在此貼上對unite佛牌討論區和小小牛師兄帶來不便,令你們給那些「陰狗」作出攻擊,本人在此深表歉 ...

Kenji兄客氣了, Ceo 反面和攻擊我係正常嘅  昨天 Ceo whatsapp我, 先是叫我去面書解畫, 我答吾想嘥時間講咁多 la, 跟住 Ceo 質問我在壇主封 Ceo 的那個賣陰帖中對他的惡評, 要我作出交代和公開向他道歉, 由於我不想再和這個人在私底下糾纏, 或者私底下同佢 4466 折掂來講數 (嗱, 我以后係 Unite 吾批評你, 你係 fb 都吾好再講我la 喎, 亞特蘭大個帖我咁話你, sorry 呀.......諸如此類等等 ) 所以我拒絕了 Ceo 的要求, 然后同佢講 bye bye, Ceo 跟住亦封鎖了我, 算是反面了吧

由於 Kenji兄這個帖 Ceo 是主角, 和我對他賣牌的評價的事件亦有關連, 所以就厚住面皮, 借用 Kenji兄這個帖以我對 Ceo 賣牌評的惡評作出公開聲明 :

1) 「賣假牌」: 我認為 Ceo 和 Kenji 有關 龍婆浸蘭 2546 coins 象神的爭拗中的那一塊牌,  是高仿假牌 如果 Ceo 這塊象神可以出到 G pra 的話, 我會承認我對 Ceo 的批評是錯誤的, 願意公開向他作出道歉

2) 「以普通版本冒充最高級版本來賣」: 所指的就是 Ceo 在 Unite 拍賣的 龍婆浸蘭 2560 坤平為理事版 如果將來原寺出的圖鑒中, black & white 寫明此期坤平是有理事版的, 我會承認我對 Ceo 的批評是錯誤的, 願意公開向他作出道歉

3) 「還要賣陰, 無得救」: 如果是 Unite 資深一些的會員, 應該好清楚怎麼有陰靈的聖物/法器是 Unite 可以接受, 怎麼是不能   格獨 pee , 龍婆爹或一眾泰國高僧的古曼童......等等是壇主可接受的範圍, 而有關的討論歷年亦怎多, 但壇主和各版主都已經表明得好清楚 59靈這類陰牌在 Unite 是不會被接受的, Ceo 你會不清楚, 會沒有看過嗎 你為咗賺錢而賣這類陰牌乜會無預咗被 Unite 封 account 的嗎, 還是會認為 Unite 的各同仁會讚同你賣這類陰物呢 所以對 Ceo 的這句惡評, sorry, 我睇我實無沒有理由要向你作出公開道歉   
回復 贊好 反對

牛兄,都費事同佢講咁多,有圖有真相,請各牌友留意發表和回覆PO中嘅全部內容和回覆PO時間。

Ceo於2018年1月19日又話佢個塊周冠浸蘭2560碰派坤平理事版收得過,現在於2018年4月26日又話無研究,仲要將D責任退曬給我和牛兄,呢鋪真係銭就佢賺,屎就留俾我和牛兄食。

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

事隔咁耐,呢尊牌吾知有明確說法未?願有師兄分享
回復 贊好 反對

lcwing 發表於 16-12-2018 02:06
事隔咁耐,呢尊牌吾知有明確說法未?願有師兄分享

唔接貨就係最聰明的做法。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對