新會員登記
搜索
查看: 8665|回復: 23

[組合] (長文)配帶心得分享 屈刹騎 wat sakae 龍普篤(魯) Lp Doo的佛牌

從一開始大約4至5年前13歲因為被鬼壓的一次經歷而去接觸泰國佛牌.當年都係聽朋友講帶佛牌會有好幸運的事會發生又可以保平安好似好著數咁所以就開始帶佛牌,但慢慢一路上配帶佛牌都係為左自己嘅私心去帶,從開始接觸Lp doo的一位徒弟龍達瑪的佛牌而去認識Lp Doo,開始明白帶佛牌並吾係一件單單為求一己私慾而去帶,會有一個念頭去幫助其他眾生無論係人係鬼又好,我覺得幫助到有需要的眾生先係帶佛牌的正確觀念,簡單來說即是導人向善。從一些小小的生活事情去令我更加相信Lp doo這位尊者都有一件令我都深刻的事件,話說我都仲係一個學生,平時放學會有反工嘅習慣,因為我吾想靠父母嘅錢去過活知道搵錢辛苦所以會自己辛苦啲搵錢去應付自己生活上的洗費,當然早上起身反學放學就去反工天未光開始到天黑放工反屋企對我黎講十多個小時的生活也不容易,所以其實整個人的精神好差,每次放工都想快快回家梳洗一下就休息準備第二日反學。有一放工如常地好趕快咁行反屋企,到一個冇燈位的馬路口,我帶住耳機播住音樂咁過馬路啦,一念住行出馬路,心急又冇望下有冇車駛出黎之際突然有股力量係我前面推一推我當下反應就急停下來,回一回神先見到前面有架車同我貼近到吾夠半個身位。由個一次開始我就更相信師傅一直都有照顧住自己保護住自己。非常感恩。都係到提醒下各位過馬路真係要勿分心,如果吾好彩就會有交通意外出現啦

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
分享住咁多先,多謝各位睇小弟呢篇分享文

登錄/註冊後可看大圖

回復

多謝分享
回復 贊好 反對

Thanks giving
回復 贊好 反對

多謝分享!
回復 贊好 反對

多謝分享,龍婆doo我都好喜歡!
回復 贊好 反對

多謝分享      
回復 贊好 反對

多謝分享!師兄往後過馬路要小心D唔好分心呀⋯⋯
回復 贊好 反對

多謝分享.
依家小至小學生,大至阿婆仔,行街唔係塞耳就係低頭望,唯有各安天命.
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對