新會員登記
搜索
查看: 8183|回復: 59

[討論] 龍婆滿寫瑪自身vs龍婆班神獸牌

頭像被屏蔽
新嘅一年當然想收尊靚牌鼓勵下自己,由上年尾一直留意有關龍婆滿瀉瑪自身和龍婆班神獸的資料和市場動靜,好希望今年頭能夠收到其中一尊,兩塊我都好喜歡,但現時只會選擇其中一尊,大家又會比較喜歡哪一尊?比少少意見小弟參考一下!

1~龍婆滿2543瀉瑪自身(銅牌),可説是近年大熱,恭金一直大升,可說早買早享受,遲買唔止貴幾舊,當中多少也有炒作成份,但身邊認識的朋友都說帶得幾順,俗D可說功効快(聖物功効因人而異)!

2~龍婆班2460神獸牌,貴為九大聖僧之一,當然其法門有個人之處,可說是經典中的好牌,恭金一直平穩,價格取決於品相和完滿頂粉!

如果只能選擇其一,大家又會如何決擇?謝謝大家意見!
回復

我选龙婆班神兽崇迪
回復 贊好 反對

我會揀當紅的龍婆滿,所謂早請早享受,而且評價都非常好

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
Merlion_L 發表於 4-3-2018 22:10
我會揀當紅的龍婆滿,所謂早請早享受,而且評價都非常好

以自身牌來講,師傅塊自身真係升得快過火箭,仲好似有用唔完的燃料,可以一直去
回復 贊好 反對

EdmundChan@FB 發表於 4-3-2018 22:20
以自身牌來講,師傅塊自身真係升得快過火箭,仲好似有用唔完的燃料,可以一直去 ...

我想請塊師傅的雙龍「大富翁」,但係D供金已經貴左好多⋯

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

我會選龍婆班
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
逐浪追波 發表於 4-3-2018 22:03
我选龙婆班神兽崇迪

從第一日接觸佛牌到現時,除了遙不可及的龍婆添坤平之外,龍婆多的必打和龍婆班的神獸崇笛,可說是我追求目標之一
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
Merlion_L 發表於 4-3-2018 22:22
我想請塊師傅的雙龍「大富翁」,但係D供金已經貴左好多⋯

師兄忍吓手三兩個月唔請牌住,咪能夠擁有塊雙龍(大富翁)
回復 贊好 反對

龍婆滿!!! 小弟帶緊     
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
Sang182 發表於 4-3-2018 22:39
龍婆滿!!! 小弟帶緊

帶咗幾耐?是哪一款?可否分享一下帶得如何?
回復 贊好 反對