新會員登記
搜索
樓主: rambo23

[符管] 屈巴周所2560出庙油浸符管全家福。

火.. [複製鏈接]
rambo23 發表於 18-1-2018 14:58
系啊,冇錯。系我心中一年符俾三年更珍貴

師父親手結緣的, 在意義上當然珍貴唷 但如果計加持的時間, 那三年應該比較加持得圓滿吧
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 19-1-2018 13:54
d 北佬由古到今都係又大撚爺款又禍國央民, 林則徐打到你班英國鬼走夾吾抖, 好, 打吾過你地班南蠻就立即轉 ...

哎,所以當時系政體過於落後同腐敗。後來有亞洲第一艦隊又點啊?一樣俾蘿蔔頭收左皮。。。。。。
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 18-1-2018 14:59
YA KU JUN指住我最貴一塊坤平派更也話,當年都系free的,唔通我當場爆烏紋哥頭咩。當年系當年,今年已經 ...

有個國內的師兄出帖炮轟d 牌商, 屌得啱, 屌得好呀, 但我最后都只係用禪宗一句過后語回覆下就算 清淨的佛法自有其清淨處, 不在五行中 但只要佛法在這五濁惡世中流佈, 不論以何種形式, 無論那位高僧如何以慈悲心送上祝福給善信, 當一落入經濟環節, 就只會大江東去, 一去無回頭的了

這三年油浸符管被「經濟利用」都好, 最少都還在貨真價實的情況吖, 你睇 龍婆浸蘭上年個兩期精品, 情況咪仲慘不忍睹
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 19-1-2018 14:02
師父親手結緣的, 在意義上當然珍貴唷  但如果計加持的時間, 那三年應該比較加持得圓滿吧 {:1_22 ...

冇錯,你講得全中,我冇清楚表達我既意思。。。。。。
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 18-1-2018 15:01
我亦都冇公開去評論過派更也乜“功效”...因為因人而異

所以我先話, 吹 龍普添天下無敵d 喎
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 19-1-2018 14:16
有個國內的師兄出帖炮轟d 牌商, 屌得啱, 屌得好呀, 但我最后都只係用禪宗一句過后語回覆下就算  ...

所謂的“貨真價實”就真係睇你點霖咯,每個人觀點與價值觀皆有不同。
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 19-1-2018 14:17
冇錯,你講得全中,我冇清楚表達我既意思。。。。。。

早兩日攞埋塊派更也, 一 pack 三年油浸符管, 一些 龍婆浸蘭符管和 阿贊仲一枝小符管俾路人乙睇下, 結果十分有趣
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 19-1-2018 14:24
所謂的“貨真價實”就真係睇你點霖咯,每個人觀點與價值觀皆有不同。

在法制比較完善的國家, 這可不是個人的觀點與價值觀的問題呢 你用個路易十三嘅空樽, 然后左溝右溝什麽 VSOP呀, Extra呀, XO呀......跟住再係裏面滴一滴咁大把嘅路易十三酒係裏面, 跟住攞去賣, 標題是 "正裝路易十三干邑" 兄弟, 如果係香港, 等住被人拉都得了
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 22-1-2018 15:22
早兩日攞埋塊派更也, 一 pack 三年油浸符管, 一些 龍婆浸蘭符管和 阿贊仲一枝小符管俾路人乙睇下, 結果十 ...

願聞其詳~~~~~~~~~~
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 22-1-2018 15:36
在法制比較完善的國家, 這可不是個人的觀點與價值觀的問題呢  你用個路易十三嘅空樽, 然后左溝右溝什 ...

問題聖物的價值好難用通用標準去衡量嘛~~
回復 贊好 反對