新會員登記
搜索
查看: 10951|回復: 44

跪求各位師兄比比意見我!!!!

本人是一個中六的學生,話說近日在學校成日比人恰,給朋友出賣,我是一個非常重義氣的人,所以我重來都唔會對朋友差,我上年做學校社長的時候 朋友非常多 而到今年...就個個人都睇利益 出賣我 曾經有個女同學主動跟我玩耍 都受到其他人的冷眼 常常用『狗男女』這些字眼鬧我地
好想各位師兄可以給一點意見我~我應該帶咩牌好 我唔想再日日怕他們的冷眼熱諷而不上學了!!!如果有師兄看到這個PO 麻煩你們給予我一些意見!謝謝
回復

帶牌前,或者先諗下有無做左咩得罪左人而自己吾知先,著手改善人際關係,佛牌只是一種助力,一種信仰。
回復 贊好 反對

感謝師兄分享其實唔洗帶牌, 唔好介意人目光,唔好聽人閒言閒語, 做好自己就得

呢個世界係殘酷互相利用, 個個都係睇利益做人。
你對人好人地唔一定要對返你好, 因為呢個世界,別人冇義務要對你好,除左你屋企人外
所以加油師兄

回復 贊好 反對

意見:  拉胡,轉運,避小人

登錄/註冊後可看大圖

個人檢討,為何會他們會這樣。
回復 贊好 反對

lcwing 發表於 9-1-2018 11:59
帶牌前,或者先諗下有無做左咩得罪左人而自己吾知先,著手改善人際關係,佛牌只是一種助力,一種信仰。
...

我可以好肯定我冇得罪佢地...因為岩岩答入中六時 都是大家一齊玩得好開心 放假都會幾個人約出去玩 而所有野就係10月開始唔同...
回復 贊好 反對

fatboyarming 發表於 9-1-2018 12:06
感謝師兄分享其實唔洗帶牌, 唔好介意人目光,唔好聽人閒言閒語, 做好自己就得

所以我因為呢件事就發現堅企人對我既好...但真係好辛苦..明明自己冇做錯..連老師都知我冇做錯..叫我忍到畢業...
回復 贊好 反對

Kimyip 發表於 9-1-2018 12:10
我可以好肯定我冇得罪佢地...因為岩岩答入中六時 都是大家一齊玩得好開心 放假都會幾個人約出去玩 而所有 ...

10月做過咩黎呀?

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

leefred168 發表於 9-1-2018 12:07
意見:  拉胡,轉運,避小人
個人檢討,為何會他們會這樣。

好的!!多謝師兄的意見!!
但我反覆思考了 我都不知他們為什麼要這樣...在學校外的朋友都說我是對朋友十分有義氣的人..是一個良朋
回復 贊好 反對

10月因為一日食LUNCH既問題 佢地就以呢個莫需有既罪唔同我玩
我覺得唔同我玩 我冇問題 但不要再用言語鬧我 鬧我屋企人 鬧我鋪頭以及鬧果個主動跟我玩的女同學
回復 贊好 反對

10月因為一日食LUNCH既問題 佢地就以呢個莫需有既罪唔同我玩
我覺得唔同我玩 我冇問題 但不要再用言語鬧我 鬧我屋企人 鬧我鋪頭以及鬧果個主動跟我玩的女同學
回復 贊好 反對