新會員登記
搜索
樓主: fatboyarming

[討論] 大家覺得屈當一佛牌如何?

vivawasabi 發表於 10-1-2018 11:21
anyway,師傅好好人;教埋我睇火車軌…

啊, 睇火車軌是檢驗金屬牌的其中一個方法, 但我就吾識怎樣用這個方法睇屈當一了, 看來陳師傅不單只包殼耍家呢
回復 贊好 反對

vivawasabi 發表於 10-1-2018 11:20
咁你都知
我懷疑你匿埋係間房仔度偷聽我地講野

吾會 la, 暫時未有緣和陳師傅見面呢

回復 贊好 反對

牛師兄,依個屈一高仿我真係相信又有好多,特別係前三四年請的,好多都係冇做驗証,通常都係跟一張什麼比賽証書咁.
2017 年我接觸到的,已知去番做驗証失敗的有兩單.
gpra , s card 都做唔到,仲係睇落品相好好,保存度高的.
所以其實有部份可能係依個原因.
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
   我手上有塊( 阿伯架 -- 屈當一 ) , 平時佩帶唔多見效果 , 感覺非常非常平安 ,
見唔到危險場面 , 亦冇咩損傷見[紅]情況 . 此牌帶起來有上述問題外 , 心平氣和咗 ,
沖要生活慢慢哋好 , 人緣亦一樣 , 唔會一步登天 !     
   後來事事順利有錢旅遊 , 才見( 屈當一 )真張,
大家四維去時, <酒店>係一個佛牌試練好地方 , 勁嘅/強嘅/煩嘅 瓣瓣齊 , 点知( 屈當一 )出 ,
不單感覺((平靜晒)) , 連((氣場))也改變了 , 好似返到家裡一樣  
  後來追查此牌 , 為何如此多"嬌" , 當時<大法會>不少 , 加上少有的( 白衣 / 黃衣 )合作加持后 ,
更即場搵((阿贊練 -- 隨意搵幾位徒弟 及 善信))試刀 ! 個個平安大吉地回家來證明此牌實力 !
响當時环境 , 已有記者在場拍攝記錄 ... 已有善信放上網給大家見證 .
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
何需( 人云亦云 )
網上有當時拍攝片段 , 睇到片段就知做假机會微 ,
搖言止於智者 , 連未拥有過的也來評論一翻 , 果然
非常熱鬧 , 善哉吖 善哉吖....
平貴視符自己 , 有[沙瑪供比賽]又有眾多前人口啤 ,
買塊又平又冇口啤 , 用自身嚟做"白老鼠"嘅( 助運牌 )
只好多D上嚟分享討論 , 用智慧去撰擇一塊好牌吧 .
回復 贊好 反對

fatboyarming 發表於 10-1-2018 09:18
我也想知其他因素是什麼
我這些佛牌界的小角色, 要了解一塊佛牌完全靠口碑, 網上提供的介紹... ...

泰國人帶師傅自身為主
回復 贊好 反對

屈當一我都有一塊,就係因為帶屈當二唔錯所以先請,不過師兄要請就要加倍小心,我請時都有見到仿牌,最終請到番黎好彩都出到卡

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 10-1-2018 12:37
牛師兄,依個屈一高仿我真係相信又有好多,特別係前三四年請的,好多都係冇做驗証,通常都係跟一張什麼比 ...

對呀 Martin兄, 屈當一又吾係出咗萬幾十萬塊, 就算泰國人全部吾收藏賣哂俾你地香港人, 都已經咁多年了, 仲邊有可能賣極都有o架 而且最重要係屈當一並不是四面神牌的絕響, 如果無緣求到真品, 亦有很多選擇, 無需可惜呢

回復 贊好 反對

kbkb88 發表於 10-1-2018 18:57
屈當一我都有一塊,就係因為帶屈當二唔錯所以先請,不過師兄要請就要加倍小心,我請時都有見到仿牌,最終請 ...

我同屈當的四面神牌真係完全無緣, 連屈當二我都無
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 11-1-2018 10:11
我同屈當的四面神牌真係完全無緣, 連屈當二我都無

你唔行動姐, 不過好少聽係請四面神就真, 除左個支符管...哈哈
回復 贊好 反對