新會員登記
搜索
樓主: fatboyarming

[討論] 大家覺得屈當一佛牌如何?

以我個人來說,睇戴了的聖物有沒有效,起碼用幾個月時間,甚至可以長到一年來睇.
但眼睇依家好多人,戴一兩星期就放低的大有人在,最長一個月就去放牌,好似去 trade 部電話換新機咁.
唔得又再放 . . .
回復 贊好 反對

vivawasabi 發表於 8-1-2018 18:19
一次閒聊聽包殼師傅透露屈一好蝦人帶,夾到就爽丫丫;夾唔到唔洗一個禮拜即除…

*** 消息來源是一位包殼師 ...

個位包殼師傳是姓陳的嗎
回復 贊好 反對

請屈當一首先要懂得分真偽啊, 市場上有很多高仿呢 其實如果你同四面神夾的話, 屈當二在物值上比較抵
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 10-1-2018 11:13
個位包殼師傳是姓陳的嗎

咁你都知

登錄/註冊後可看大圖

我懷疑你匿埋係間房仔度偷聽我地講野

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

小小牛 發表於 10-1-2018 11:13
個位包殼師傳是姓陳的嗎

anyway,師傅好好人;教埋我睇火車軌…
回復 贊好 反對

fatboyarming 發表於 8-1-2018 17:37
謝謝師兄指點
之前曾上網搜尋了不少資料, 覺得龍婆浸蘭2546的象神, 和龍婆滿2541的大法會坤平和祟笛 的制 ...

象神和坤平, 崇笛是三樣嘢來的, 有些人帶崇笛無來感覺, 但帶坤平會直豎拇指 每個人情況都不同, 樓主惟有自己親身帶過自知道好不好的

如果單論塊牌的質素, 龍婆浸蘭 2546 象神是眾多象神牌中比較出眾的
回復 贊好 反對

fatboyarming 發表於 9-1-2018 09:40
謝謝回覆
其實小弟佛牌不多,如果問自己帶過邊塊牌令我感覺最好....
那一定是龍婆絕 2555 必打......我頭 ...

有人是一世都只帶住一塊佛牌的, 要睇你自己的心態和有何所求了
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 9-1-2018 08:50
你嚴重忽略了其他因素了

呢啲嘢得你先可以講,亞大!

登錄/註冊後可看大圖
我講又比人圍架啦

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

fatboyarming 發表於 9-1-2018 09:25
謝謝
是的!!龍婆多 必打, 派更也其他版本, 阿贊仲坤平, 等等等等都是公認供金高的好牌 ...

請小心 阿贊仲過萬元的坤平, 供金相宜的公切仲好多人都帶得好有效果, 但就見好多人放番貴的出來
回復 贊好 反對

fatboyarming 發表於 10-1-2018 09:18
我也想知其他因素是什麼
我這些佛牌界的小角色, 要了解一塊佛牌完全靠口碑, 網上提供的介紹... ...

你地香港人咁追捧屈當一, 咁肯出高價請, 泰國人話賣哂俾你地囉
回復 贊好 反對