新會員登記
搜索
樓主: fatboyarming

[討論] 大家覺得屈當一佛牌如何?

唔好隨波逐流,人請我請。
回復 贊好 反對

方智智 發表於 8-1-2018 15:37
如果唔考慮到錢。我肯定首選 龍婆添的派古曼撲叻坤平(大模)

謝謝
龍婆添坤平 的價格太驚人了
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 8-1-2018 15:57
多做下功课先。
选佛牌唔系从价格入手的。

謝謝師兄指點
之前曾上網搜尋了不少資料, 覺得龍婆浸蘭2546的象神, 和龍婆滿2541的大法會坤平和祟笛 的制作背景很不錯, 特別是後者 , 開光陣容,佛牌用料,加持時間都很不錯 ,價格也十分親民, 請問這兩尊佛牌大家覺得如何? 謝
回復 贊好 反對

一次閒聊聽包殼師傅透露屈一好蝦人帶,夾到就爽丫丫;夾唔到唔洗一個禮拜即除…

*** 消息來源是一位包殼師傅 ***

回復 贊好 反對

屈當一唔錯,但係過萬有很多選擇
回復 贊好 反對

fatboyarming 發表於 8-1-2018 17:37
謝謝師兄指點
之前曾上網搜尋了不少資料, 覺得龍婆浸蘭2546的象神, 和龍婆滿2541的大法會坤平和祟笛 的制 ...

http://www.unitehk.com/forum.php ... =%E4%B8%89%E5%A5%BD
回復 贊好 反對

帶屈一同帶佛牌係兩回事,想帶邊樣就要睇你同邊樣有感應。問自己:你帶過邊塊牌令你感覺最好?覺得心境最平靜?你就追著個師父的出品來帶。
另外,未帶屈當一,先試屈當二。四面神未必個個得,泰國人自己都係咁講!
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
兜兜轉轉咁多年,最終都係龍婆托最夾自己,唔係什麼爆數或出現神蹟,係帶咗之後好多事情都唔洗自己煩心,好似有人從旁指點安排一樣,走正確方向
回復 贊好 反對

师兄你好,我觉得屈当是绝对的好牌,只要你坚信它能够帮助你,而且按照佛陀的指导去修行自己,其实就是最好的了,我认为佛牌是可以帮我们把心力给放大的一种工具,但是最重要的,在于自己的内心!
回復 贊好 反對