新會員登記
搜索
樓主: piggy915

[討論] [假設性問題] : 有沒有給另一半說你走火入魔?

諗起我第時成屋都係仔女就開心死{:6_294:}
頭像被屏蔽
piggy915 發表於 10-12-2011 11:48
我都想知魯士威能不能娶到老婆 - 這個我說笑啦 ....

老實說, 每尊神像都有一定的助力, 有時不供佛的人會問 ...

我心有佛,如女友不滿我會保持一定數量,和一部分給師兄們,一不會浪費,二老虎拿不會多聲{:6_296:}

ROBB 發表於 11-12-2011 02:03
既然要求事成願, 何不試求愛與神像同存~

春夢你又講得岩喎{:6_327:}
ROBB 發表於 11-12-2011 02:09
可能我同女朋友都喜歡泰國佛牌, 大家都拜四面神, 我有好牌都先孝敬大小姐, 又語重深詳逐個典故介紹… 又 ...

"有好牌都先孝敬大小姐...."you are very romantic{:6_338:}
lams04 發表於 10-12-2011 14:53
你可以由識佢果日開始就俾佢知你拜泰佛
慢慢"滲d滲d"咁渡下佢,話唔定佢遲d同你一齊拜呢
有時驚/ ...

係呀~我都有滲d滲d同身邊朋友講
就連之前話有個基督教同事都話唔知係巧合定神奇
而屋企人, 初頭都驚我迷信及亂花錢晌呢到, 都係慢慢同佢地講, 話俾佢地知有咩幫助, 所以都無理我lu
所以~都期望他日果個都係咁, 一齊拜就好了{:6_315:}
當然, 如果一開始同佢有共同話題, 咁生活上就多左好多樂趣喔{:6_296:}
ar_ta 發表於 11-12-2011 12:24
係呀~我都有滲d滲d同身邊朋友講
就連之前話有個基督教同事都話唔知係巧合定神奇
而屋企人, 初頭都驚我迷 ...

有共同話題真係差好遠{:6_320:}
ROBB 發表於 11-12-2011 02:13
首先是不要導引對方是迷信或神神化化, 由理性開明分析。彼此試效果, 達致雙贏。   ...

係呀~d人有時覺得好神化及詭異, 才有誤解
俾番個正確知識, 理性討論
人家再點諗已不理得了
el8840696 發表於 11-12-2011 12:25
有共同話題真係差好遠

唔好分歧可能已經係好好了{:6_318:}