新會員登記
搜索
樓主: piggy915

[討論] [假設性問題] : 有沒有給另一半說你走火入魔?

piggy915 發表於 10-12-2011 11:48
我都想知魯士威能不能娶到老婆 - 這個我說笑啦 ....

老實說, 每尊神像都有一定的助力, 有時不供佛的人會問 ...

講真,識我個陣我都係咁,所以係我身上唔會成立。我覺得世上最難應付係我娘親,都無炸型,我得最緊要係比佢知,你係認真對付你既宗教,唔通做得咁辛苦,請自已心頭好都要話唔得,咁會好灰law.
kei225 發表於 10-12-2011 12:53
會感化另一半一起信佛,仲一齊越請越多,我已做到

我喜歡你用感化而不用同化

多說一點這個真實 case 吧

vespawai 發表於 10-12-2011 13:01
講真,識我個陣我都係咁,所以係我身上唔會成立。我覺得世上最難應付係我娘親,都無炸型,我得最緊要係比 ...

當然你個壇本來已經有很多個佛象, 再加很多, 其實都只是很多 ....

另一半 or mama 無可能同魯士點名 ....  

先看看能否改變她想法?不能的話撫心自問,什麼才是你這一刻最重要.她不是一刀切只是不想你太多佛在家已幸運了!記住隨自己心意,心中有佛,四處皆佛.你有敬佛之心,送走佛像我相信佛也不會怪你吧~
好多時係因為溝通上既問題,令對方唔接受,唯一方法,媾個泰妹{:6_328:}
piggy915 發表於 10-12-2011 13:04
當然你個壇本來已經有很多個佛象, 再加很多, 其實都只是很多 ....

另一半 or mama 無可能同魯士點名 .... ...

多小唔係問題所在,係要佢地認同,如果唔係,一尊都多

評分

查看全部評分

其實這個問題, 基本上出現在很多其宗教信仰上, 你供古曼, 人家眼光就當你養鬼仔, 家中陰氣重, 靈體在家四處飄揚,
好啦, 如果請正佛都給另一半有燥音, 而讓兩人吵鬧, 相信神明也不願見到
我而家仲會將我個古曼壇搬去我女人屋企,佢都用正確態度使佢娘親明白,溝通好緊要

評分

查看全部評分

vespawai 發表於 10-12-2011 13:07
好多時係因為溝通上既問題,令對方唔接受,唯一方法,媾個泰妹

好, 我馬上訂機票 ..  Sawa Dee Cup