新會員登記
搜索
樓主: piggy915

[討論] [假設性問題] : 有沒有給另一半說你走火入魔?

越請越多, 我想應先停一停, 問問自己點解? 否則真是可能有點走火入魔... ...{:6_319:}
耶, 心碎呀 ...  威威威威

真是好難找到另一半不干預自己敬佛

我知道一個牌商, 她的女友是信主的, 一樣 okay harmony ...  河蟹

很有意思 ....

但有時好牌好佛象好難抗拒 ...
piggy915 發表於 10-12-2011 12:23
很有意思 ....

呢樣我都好明白....
有時請了心頭好, 就會覺得已經夠了
但當看到某些法相, 真的很吸引, 便會忍不住的供請.....
piggy915 發表於 10-12-2011 12:23
很有意思 ....

哈哈! 即係已經入迷了!

不過自己唔承認, 不斷俾藉口自己... ...{:6_296:}

我好彩冇依個問題{:6_296:} 因為佢都同我一齊帶佛牌,一齊拜佛{:6_294:}

依幾個月我都開始帶符通(放袋){:6_328:}

評分

查看全部評分

除非有一種心態 : 就是只追某一兩個師傅的聖物 or 只供請某一個神/仙等造形的聖物 ...  但單看這兩種心態已可另另一半不滿,
除非你收了牌子後再轉手圖利買 個LV 袋給另一半, 就不會有燥音:L

羅拉 發表於 10-12-2011 12:32
我好彩冇依個問題 因為佢都同我一齊帶佛牌,一齊拜佛

依幾個月我都開始帶符通(放袋){ ...

太陽好好, 把也拿出來曬曬曬曬曬曬曬曬
羅拉 發表於 10-12-2011 12:32
我好彩冇依個問題 因為佢都同我一齊帶佛牌,一齊拜佛

依幾個月我都開始帶符通(放袋){ ...

好羨慕喔
呢個都係我祈求的心願
會感化另一半一起信佛,仲一齊越請越多{:6_326:},我已做到{:6_296:}

評分

查看全部評分