新會員登記
搜索
樓主: rambo23

[分享] 赴乌纹屈巴周所拜见YA KU JUN游记(下集)

火... [複製鏈接]
rambo23 發表於 27-12-2017 23:20
只要将师傅传递的正念分享俾大家,辛苦系应该的

想做入室弟子, 要做番d 嘢 la

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 27-12-2017 23:45
多謝分享,所以這兩年成日見人向 Mae Nid 小姐許願,向尊派更也許願,心態已近乎供陰心態.
根本尊牌就唔會 ...

其實向塊牌許願是由來已久的了,亦並非由派更也或者咩 Nid女士開始 就以四面神/象神牌為例吧, 好的天神牌(或者我叫做到位), 是可以將佩帶者的意念傳逹到哪位天神知道的 而且這篇帖有一個訊息很重要, 就是師父親口說了咩 Nid女士已經不在鬼界了 可以以正視聽那班在 facebook 將咩 Nid女士用來當鬼故講的人

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

kbkb88 發表於 28-12-2017 09:22
補充下先,師傅話每塊牌都有派更也粉同阿贊多粉,比例約為50/50

Wow, so great
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 28-12-2017 10:02
刚带派更也的时候也有师兄话我知派更也+屈曼坤碰崇迪一齐带非常好,不过佢系2515 ...

咁我係咪要請番塊 2509 or 2515 又來試試一齊帶呢

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

rambo23 發表於 28-12-2017 10:03
师傅目前自身只出过龙婆曼

感謝師兄分享善知識!!!!!

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

放完假忙到抽筋, 無乜時間說太多, 有一點可以說一說的是, 我看的聲聞乘經論很少, 不過我估計 釋迦牟尼佛不會在阿羅漢果的修證上教誨太多有關迴向這事, 而 阿贊 Jun亦可能不想善信有太多的執著, 如 facebook 個班將咩 Nid女士當鬼故來講, 怎至搞到好似供陰咁款 所以師父說無需向咩 Nid迴向, 這在「破執」這點上是很好啲, 要受教 惟中國人多信大乘, 如有人質疑師父這點, Rambo兄亦無需意外, 因為在大乘經典中, 釋迦牟尼佛教誨「迴向」的對象是可以法界任何一位眾生的, 無論咩 Nid女士現在是鬼, 是人, 是仙, 是神......佩帶者皆可以其福德/功德作迴向, 亦並無不妥, 但也和 阿贊 Jun對你們的教誨也無衝突呢

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

小小牛 發表於 28-12-2017 13:54
想做入室弟子, 要做番d 嘢 la

做左野啦, 篇貼好正面...
回復 贊好 反對

有冇對派更也改觀呢??

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

小小牛 發表於 28-12-2017 14:08
咁我係咪要請番塊 2509 or 2515 又來試試一齊帶呢

2509都係經典好牌請黎帶都無妨, 就試試啦..

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

無得頂, 即刻慢慢嘆吓參詳下先!

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對