新會員登記
搜索
樓主: kbkb88

[分享] 可跟咩nid更親近

回復 贊好 反對

其實爭論無意思既,你唔鍾意派更也,有師兄鍾意派更也,有乜所謂,所有野都係緣份,我接觸得派更也從而攞到資料,我覺得係機緣用我呢個人去為大家解釋,到呢一刻我都不斷求證其他,甚至自己講既野,我係新手,都仲學習緊,如果你係前輩,不如用你既智識智慧教下大家唔係仲好咩?期待你教下我地你所識既野

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

carloschoi 發表於 19-12-2017 21:41
其實爭論無意思既,你唔鍾意派更也,有師兄鍾意派更也,有乜所謂,所有野都係緣份,我接觸得派更也從而攞到 ...

我已經冇再出聲, 你都收聲,"後輩".
至於"不如用你既智識智慧教下大家唔係仲好咩?" 我再講一次, 我冇必要教, 亦冇諗住挑樓主機, 麻煩睇番我第一個post講咩, 係你自己無啦啦撘嘴寸我咩泰皇都比人拜.
回復 贊好 反對

好啦咁。。。咁恭喜你攞返新account。
回復 贊好 反對

carloschoi 發表於 19-12-2017 21:41
其實爭論無意思既,你唔鍾意派更也,有師兄鍾意派更也,有乜所謂,所有野都係緣份,我接觸得派更也從而攞到 ...

好老實 將一副唔係自己親人既死者畫像放係屋企 仲要係橫死既無福鬼 即使師傅話佢皈左依都好啦 唔係人人都接受得到。
回復 贊好 反對

aluvdan 講得岩既一點 心態好重要 真係皈依佛法僧三寶既人 唔會把橫死既死人相掛係屋企的
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 19-12-2017 23:05
aluvdan 講得岩既一點 心態好重要 真係皈依佛法僧三寶既人 唔會把橫死既死人相掛係屋企的
...

受教,已向aluvdan師兄致歉,只希望論壇可以帶比大家更多正念方向,我都要反省下。

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

谢谢分享哦
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 19-12-2017 23:05
...

好呀, 我又調整下...多謝賜教

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

有些人就是喜欢先加懒无理取闹,自己会一点点就说三道四,还厉害过修法做牌师傅。
回復 贊好 反對