新會員登記
搜索
樓主: kbkb88

[分享] 可跟咩nid更親近

原來係高手,見黎你知好多詳情,不如公開講講,等我地呢D後輩學下野,不過想請派更也有咩乞你僧到覺得人地擺張相係屋企做裝飾就話人帶正牌帶到似陰牌?會唔會係陰人睇既野係陰D既?
P.S. 多謝你睇我篇文,係咪事實你自己選擇啦~我只係將我所識既講出黎,盡我既責任,呢個係我地學佛既目的。我賣牌你唔買咪得囉!其實駛乜咁分3段黎回覆我啫。咁多怨氣只會令到個人更陰架,保重保重!
回復 贊好 反對

師兄,你同我講你學佛道,應該都幾失敗。我問樓主野,你加把口做乜?出風頭?做架兩?以為自己出幾個post就係高手達人?哈哈,咪玩啦。我唔係高手,但我同你知既野唔同,亦無必要同你分享同證明。正如你揾條”專家”番黎寫幾篇野一樣

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

kbkb88 發表於 18-12-2017 21:13
我諗師兄你誤會啦,我只係純覺得張相個做形好靚,所以帶番屋企裝飾下。至於你係貼睇既內容只係朋友之間開 ...

師兄,我都有派更也,應該比你收藏還多。我説的是你對待派更也呢塊牌既態度,是否”過左火”。自己諗。
回復 贊好 反對

carloschoi 發表於 19-12-2017 01:52
原來係高手,見黎你知好多詳情,不如公開講講,等我地呢D後輩學下野,不過想請派更也有咩乞你僧到覺得人地 ...

P.S. 師兄,好抱歉,我真係你前輩,我收藏佛牌十幾年。而師兄你十月仲係unite問人一塊佛牌來源,應該不用多説你對佛牌的認知有多深。亦麻煩你自己保重夠啦,我唔會”怨氣導致我個人愈來愈陰”架,師兄得閒睇多啲書,尤其學科書籍。
回復 贊好 反對

Unite 盛產跳制哥..................

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

joelee 發表於 19-12-2017 03:12
師兄,我都有派更也,應該比你收藏還多。我説的是你對待派更也呢塊牌既態度,是否”過左火”。自己諗。
...

其實你收藏多與否都與我無關, 你有興趣可以放圖上黎分享比大家見識, 但我又覺多又未必代表更認識派更也, 冇派更也既又唔代表佢唔了解. 我出此貼只係分享我表起張圖既喜悅, 言行亦當作朋友間暢談, 有冇過火自有管理員定奪.

派更也既實情我已經從AR KU JUN 同佢近信口中得知很多, 至於係點就學你話齋, 唔通我識穿牆又要話過你知咩.
回復 贊好 反對

carloschoi 發表於 18-12-2017 22:57
死喇!弱弱一問,咁我如果下次去泰國見到9世皇張相拜左下會唔會係拜陰架?
...

到位..
回復 贊好 反對

edcvfr 發表於 19-12-2017 09:12

真係見唔少..
回復 贊好 反對

kbkb88 發表於 19-12-2017 11:52
其實你收藏多與否都與我無關, 你有興趣可以放圖上黎分享比大家見識, 但我又覺多又未必代表更認識派更也,  ...

哈哈,請你去多啲泰國佛牌圈了解下先講野啦。點解香港全部一線大牌商冇入派更也呢?請用下腦。
回復 贊好 反對

edcvfr 發表於 19-12-2017 09:12

Unite 更盛產分身撘嗲仔
回復 贊好 反對