新會員登記
搜索
樓主: arbcty

[注意] 400餘年出塔老佛像溶鑄的拍柴,供金是驚人的??!!!

回復 贊好 反對

其實10000泰銖都唔係話真係好貴既,可能好好呢
回復 贊好 反對

malouis 發表於 6-12-2017 11:43
乜特徵記認都無, 就算想出驗證卡都好難.

無計, 此批聖物的原材料太少了, 如果整到樣式比較複雜的如柏勁, 得番 e + 個量三份之一到咋, 仲打崩頭爭呀   
回復 贊好 反對

kbkb88 發表於 6-12-2017 19:58
你都請左唔少師傅本年精品 哈哈

無錢啊, 只能集中火力
回復 贊好 反對

台灣人講的幾點有值得商榷的地方, 第一是銀版的數量, 要再查證; 第二是泰國叫沈 nid, 而不是什麼三宝銅 第三就是泰國政府禁止佛寺不能賣非本寺出的聖物, 這條法例是真的, 那何解此期柏猜可以去咗瓦清佛寺櫃台結緣和開價一萬泰銖的呢
回復 贊好 反對

Louisk1026 發表於 7-12-2017 00:42
其實10000泰銖都唔係話真係好貴既,可能好好呢

係吾算貴, 但用 e 個請到假牌就認真貴囉
回復 贊好 反對

kbkb88 發表於 6-12-2017 12:43
可以自己係廟請番黎都可以考慮下, 又冇CODE認, 如果係出面請又係搵黎搞, 雖然我有興趣拍柴
牛兄你請左未 ...

這期柏猜無得本寺請o架, 同無人骨,有風骨坤平一樣, 全部都係師父結緣出去的, 聽聞連個三尊金版都係結緣啲
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 7-12-2017 14:17
台灣人講的幾點有值得商榷的地方, 第一是銀版的數量, 要再查證; 第二是泰國叫沈 nid, 而不是什麼三宝銅 # ...

最後一點我覺得系因為法令剛剛實施,有的廟不太嚴格遵守吧可能。
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 7-12-2017 14:23
這期柏猜無得本寺請o架, 同無人骨,有風骨坤平一樣, 全部都係師父結緣出去的, 聽聞連個三尊金版都係結緣啲 ...

意思差不多, 廟內所得確係正品, 金版都係結緣, 可能真係比大供德主..
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 7-12-2017 14:11
無錢啊, 只能集中火力

你火力都好猛....哈哈
回復 贊好 反對