新會員登記
搜索
查看: 1596|回復: 13

[坤平] Ya Ku Jun 手做模

如果有留意小弟既post都知道Ya Ku Jun 已經唔會再做牌了。佢將d派更也粉比左其他廟,而其中一間係Wat Boonyarit 龍婆壯,Ya Ku Jun就親手做左2個手模比龍婆壯,話比龍婆壯知佢心目中既坤平係咁既樣,其中一個手模已經比香港人請走了,仲去到十幾萬泰銖添。 當然呢個模無派更也粉啦,不過Ya Ku Jun 親手做既模已經非常珍貴了。

評分

查看全部評分

回復

多謝分享
回復 贊好 反對

可能甘既價就係因為冇派更也粉。、。。。。。。
回復 贊好 反對

法相同之前其實差不多,jun 師父係想做圓型吾想做五邊型?
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
點解親手做個模都要做到爛溶溶?而龍婆壯又點解會為區區十幾萬泰銖比香港人請走一面?
回復 贊好 反對

爛溶溶

登錄/註冊後可看大圖

你呢個講法會唔會hurt 到Ya Ku Jun.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

不如請Rambo 兄去問下佢點解做到咁啦。

話明手做模,唔係機器喎。

呢個係demo 比佢睇,我又無諗到demo 比龍婆壯就一定要整到個好似成塊完成品咁喎,可能我比較簡單,無諗到咁複雜呀~又圓形又爛溶溶又點解十幾萬泰銖就出賣呢塊牌咁呢d問題係我腦海無出現過。

不過師兄你咁資深,應該都知做牌中間有好多理事,而好多試模都可能會送左比d理事,呢塊都係咁得黎既,再講,泰國佛寺,龍婆造牌都係為起廟,建設,我唔知師兄你接觸既龍婆阿贊係邊個而會令你覺得龍婆會為錢而賣牌。

我都係見到share 下比大家咋,諗住比大家見識多d,起麻我唔post 你都唔會知有塊咁既手模啦!

如果大家都係想見到d post 係因為請左d咩牌就贏幾多錢,咁可能我呢個post 唔岩大家了。
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

多謝分享⋯⋯
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
師兄,大家研究研究,有所得罪請見諒!
睇缐條和坤平法相,個人認為係壓模所做成,至於旁邊點解變成爛容容,我相信玩過泥膠壓完模,再搣開旁邊而所做成的!當然也有可能阿贊jun用人手慢慢挑成咁啦!
至於講到點解有一塊流落到香港牌友手上,一定有原因啦!係理事又好係善長人翁又好,當然唔會係龍婆為咗十幾萬泰銖而比善信供請啦!
回復 贊好 反對

好特別呀
回復 贊好 反對