新會員登記
搜索
樓主: Silvercowboy

[坤平] 多謝幫我打風前收到訂金

火.. [複製鏈接]
kbkb88 發表於 16-10-2017 15:02
去銀行提現金, 影完相後存款, 完成....

去銀行提現金, 都要提到一大疊先得o架, 我吾係桶蠔呀
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 16-10-2017 15:20
去銀行提現金, 影完相後存款, 完成....

我成日發夢, 希望有一次去賭場贏到幾十萬, 跟住影相掟去d 賭博論壇, 阿媽, 我得咗 la
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 17-10-2017 10:02
我成日發夢, 希望有一次去賭場贏到幾十萬, 跟住影相掟去d 賭博論壇, 阿媽, 我得咗 la
...

20年前我會發下甘既夢咯
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 17-10-2017 10:01
去銀行提現金, 都要提到一大疊先得o架, 我吾係桶蠔呀

可以仿傚富貴逼人情節, 我要十萬蚊十蚊紙, 咁咪有成疊
但我唔係好明個貼要影錢銀紙既原因; 絃富? 自覺自我價值低? 跟潮流....?
可以探討下...

大事回顧:
http://www.unitehk.com/forum.php ... p;extra=&page=1
http://www.unitehk.com/forum.php ... &extra=page%3D2
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
kbkb88 發表於 17-10-2017 11:26
可以仿傚富貴逼人情節, 我要十萬蚊十蚊紙, 咁咪有成疊
但我唔係好明個貼要影錢銀紙既原因; 絃富? 自覺自 ...

咁你都唔明呀,唔係要講出口呀?我串咁之前個假古曼仔、強烈推薦龍婆添坤平的人、同心態唔好啲人,你應該明白呱,唔好只係睇表面,就話人絃富,(雖然我個貼無曲線講明),其實呢個世上無話邊塊牌會帶來財富,心態唔好阿贊多都幫你唔到,仲有就係小小提醒大家唔好一直追求某些牌以為天下無敵,可能一塊好普通的牌,被遺忘在櫃桶的牌都可以好夾你⋯⋯帶佛牌只係提醒我們應該信佛和多作善事,幫助有需要的人⋯⋯
回復 贊好 反對

EdmundChan@FB 發表於 17-10-2017 12:22
咁你都唔明呀,唔係要講出口呀?我串咁之前個假古曼仔、強烈推薦龍婆添坤平的人、同心態唔好啲人,你應該 ...

首先我只係探討個影現鈔相個問題, 唔係指明你出貼個問題, 你要對號入位我冇你辦法
講開你個貼, 由直線曲線到地平線都睇唔出有任何串人意思, 我唔係你心中條蟲, 只係覺馬後炮.
你富唔富貴, 相片真確性, 唔係好關我事, 我又唔係有得分, 況且我冇需要.

有一點你講得好岩, 冇一塊牌係天下無敵, 但亦需腑心自問不斷求牌為咩, 緊記心態唔好就連佛陀都幫你唔到.
多作善事,幫助有需要的人亦係好正確, 但千萬唔好為做而做.
正牌當陰牌帶, 帶十日八日, 就話冇效果, 塊牌唔好, 咁亦不合適, 老新常談, 法力敵不過業力, 路行得好唔好, 絕大部分都係自身問題, 牌係無辜
回復 贊好 反對

我个人认为呢d系好幼稚的表达方式~~点解吾晒下房产证同埋股票数量或自已有几吨金~~~就算短暂真系俾渠甘好才稳到甘多钱甘又代表乜~~三更穷两更富既人大把~~甘都吾代表系佛牌或其它力量导致咖~~~
回復 贊好 反對

冇错啊。就算好多好夹自己既佛牌,会有d小神奇既事情发生,但唔会有神迹。
首先大家讨论既观点系正牌,例如大家都知我一直都buy龙婆撒矿同龙婆了。
先讲龙婆撒矿,我一直话龙婆撒矿带领我一个正确的方向,事业上开始发力,再讲龙婆了,师傅的財龟带我上左几个台阶。
龙婆了的財龟一带三年,呢三年每日我忙到狗甘,日日开上百公里车,开几个会睇几个项目,边得闲上unite边得闲研究其他佛牌。期间我坚持最长的事情系每周参加某佛教组织的义工活动派面包。
但三年后回望睇睇自己经历左乜得到左乜?先发现厚积薄发真系不得了。。。。
好牌,夹唔夹你,真正在于都系自我本身思想上的出发点,价值观,理念。
带十几日就话块牌唔夹唔work既,我只能“呵呵”,祝早日搵到所谓夹既牌囖。
借楼来发表下,因为同意你的大观点。
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 17-10-2017 18:04
冇错啊。就算好多好夹自己既佛牌,会有d小神奇既事情发生,但唔会有神迹。
首先大家讨论既观点系正牌,例 ...

多谢认同~~~因为我初初认识佛牌时也经常睇其他师兄的分享~那个那个佛牌带两三日又爆数~~佛牌改运命运~~佛牌帮我发达~~过去一年多时间博命换佛牌~~博命怀疑佛牌~~点解无人地一带就有感觉~~最终有了感觉~~感觉就系荷包慢慢缩水~~理解到佛牌是帮助我地去寻找方向~~帮助在我地迷茫时认识自我不足努力向前~~而不是一夕爆富~~想果样得果样~~面对现实~~
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
講個故仔大家聽,曾幾何時有個小圈子都係心愛佛牌但又迷途信佛的人,希望能求得一面好牌,令自己可以改變人生,呢個小圈子入邊,大家都私下分享自己所帶的牌,帶得好唔好,對工作對自己人生有乜好事蹟和壞事情。不過經過一段時間,其中一個人覺得某佛牌自己帶得一般(唔係有冇橫財問題,而係個人真係有小黑,健康又差咗),當時另一個牌友知道就同佢講不如比佢恭請啦,我唔會出讓比人㗎,我次次請咗呢面佛牌,都比身邊朋友打劫咗去,仲話一定唔會出讓比任何人,果位牌友當然無問題啦,大家朋友嘛( 呢句係真心話冇曲線),你要咪比你囉,不過真係唔好出讓比其他人,要出讓就通知番我(大家原價交收)。點不知過一段時間,呢面牌居然出現在另一個牌友身上,當時果個前度物主有啲嬲,但都無可奈何只怪自己信錯人⋯⋯
題外話呢個小圈子有時都會講下溝女或搵女經,男人嘛,鹹濕都正常⋯⋯不過奇怪就係當中成日口講信佛、要正念的人,反而最鹹濕,自己覺得佢對佛教都唔係咁尊敬啫,個人應為真小人唔可怕,最怕偽君子⋯⋯每個人都有壞毛病,包括我自己,不過我可以同大家講我係唔會正法供陰,因為係呢個論壇上面睇得太多陰牌的禍害。
回復 贊好 反對