新會員登記
搜索
查看: 11239|回復: 51

[已結緣] 供養阿樹短期出家 可得聖物一尊

短期出家暨八關斋戒活动

話說小弟已決定左於   觀成法師  觀音寺『加拿大』短期出家 『香港戒定慧講堂』
另一位同修建議我搵人供養機票 , 等別人可以成就別人出家 , 廣結善緣
咁小弟人緣又不是太好 , 人品又差 , 本來就唔做呢個舉動 , 但UNITE某朋友都贊成我咁做
所以小弟就厚著面皮出此貼

咁今次短期出家除了機票外就無其他費用了,機票為$6300 白底.png
各位師兄如果有興趣助小弟出家就隨心可以了 , 小弟亦會係自己收藏既聖物中同大家結緣

隨心助出家機票可得小弟收藏聖物一尊 『S.F.到付 或 本地平郵』

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

若復營佐出家因緣。於生死中。常受快樂。
我滿百歲。說其福德。不可窮盡。是故阿難。
汝滿百歲。盡壽問我。我至涅槃。說此功德。亦不能盡。  《佛說出家功德經》

若復有人供養百千沙門。不如有人一發善心。心懷歡喜放一人出家功德復多。
復置是事。若復有人放百千人出家。不如有人一發善心。 《山海慧菩薩經》

HSBC
805 249 109 833
WONG HXX YXXX

$6300/6525

ngckeung    $200
菁草           $200
varaisb        $200
啦啦啦           $100
ShinHO@FB $200
TIFFANY     $500
CHLOE       $200
马志荣         $115
KIKI@FB    $230

mcsteven $900

螞蟻兄 $345
Kenji $300

fourfour918 $300
Joannelinco $200

rambo23 $345

霸戰神$300
ezioweixin $115
狂少 $230
陈洋 $345
師姐 $100
小小牛$100chrissschan $100
乘風 $200
CKK $200
強$200
MILL $100
CANDY $200

多出了$252 會捐到觀音寺 感謝各位師兄師姐成就小弟

樓主熱帖
回復

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
支持100$
回復 贊好 反對

樹兄去出家。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

精神上支持你$300

俾心機啊,唔好俾師傅扭耳仔啊。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

下標:支持師兄$200-
回復 贊好 反對

Sorry, 今個月窮到爆錶
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 12-7-2017 09:17
Sorry, 今個月窮到爆錶

隨喜都可以吧 雖然說布施應是不住相的 但幫助修行人出家真的有無上功德 即使一點一滴都不可限量的 為自己好 為成就人好 支持一下啦
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 12-7-2017 09:41
隨喜都可以吧 雖然說布施應是不住相的 但幫助修行人出家真的有無上功德 即使一點一滴都不可限量的 為自己 ...

下標:ok, $100
回復 贊好 反對

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

留名晏啲過數
回復 贊好 反對

唔好甘咸啦

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對