新會員登記
搜索

[魂魄庸] 唔知會唔會DEL POST 阿贊來既魂魄勇

火... [複製鏈接]
小小牛 發表於 13-7-2017 11:26
哈, 打咗一段字, take 咗個吾知咩制, 無哂

可以語音我噶,通訊apps的出現系俾大家節省時間的~
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 13-7-2017 09:43
你去泰國先 la, 第四個問題亦已經出現了

唔系去泰國先啊,我7.22就去啦,不過呢次冇機緣拜見阿贊尊、
應該系我去拜見阿贊尊先~
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 12-7-2017 20:55
從字面上理解,完全唔明你意思,
1、乜叫nid小姐生命情況?你系指佢系乜界嗎?
2、唔需要供奉,與你推斷 ...

福街, 又要打過

如果用「生命形態」會吾會清晰d 呢, 咩 Nid 小姐是在人道, 天道, 畜生道還是鬼道呢 這樣應該會清楚d 了

我從來都未聽過用正法製作的碰派坤平, 師父有吩咐過其牌是要供奉的, Rambo兄你有聽過嗎 不過這和我估計大隻坤平可能會偉大過派更也並沒有關係, 而是同上面條問題有關係 而我這個推斷還要經過幾年去觀察的, 因為從我有限的經驗發覺, 有些牌只有殺那的光輝,   或者如煙花那樣, 爆幾嘢個時係好好睇嘅, 但當爆完后, 天空還是漆黑一片o架呢

至於牌的出品數量問題, 既然是世間法, 就會有所限制, 就會不是人人都可得到這福報, 所以 abc兄問為何中國佛教沒有產生出像泰國佛牌般的產物, 可以由這一方面作出其中一個解答, 亦可以從側面地回應你所說的, 小乘和大乘的目標最后是否一樣的呢 我說過派暗的牌有偏薄的問題, 但這樣郤如你所說, 成品的數量會多d, 咪可以幫到多d 人的囉 所以如果大隻坤平的 size 和派更也一樣, 那數量將會是一千多塊; 如果 size 和派嬌一樣, 則數量將會有接近二千塊; 那如果 size 和派暗一樣, 則數量更會增加到大約二千三至二千五塊 好了, 那為什麼制作大隻坤平的龍婆吾做細塊d, 讓結緣到的人多些, 能夠幫到多些善信呢 好了, Rambo兄, 又多個問題了, 你可以請問下 阿贊 Jun : 師父, 你是怎樣決定派更也的 size o架呢, 是隨便由心做決定的嗎, 還是由做模具的工匠做決定的呢

關於「小乘」這個名詞, 請留意, 並不是大乘的佛弟子創作出來用以貶低聲聞乘的, 而是 釋迦牟尼佛在宣講大乘教法時, 親口說出「小乘」這個名詞而記錄在大乘經典中 當然, 小乘人會說所謂的大乘經典都是后世佛弟子創做出來的, 所以「小乘」這名詞並非 佛陀金口親說的

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

有意思,从佛牌size延伸到功德散播广阔大细的问题。我消化下先。。。
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
小小牛 發表於 13-7-2017 14:20
福街, 又要打過

如果用「生命形態」會吾會清晰d 呢, 咩 Nid 小姐是在人道, 天道, 畜生道還是 ...

到今時今日我都仲諗咁大隻坤平係點嘅樣?你害我幻想得到大隻坤平時開心嘅時候,不過如果你有更多資料的話請第一時間通知我,到時請你去大排檔啤啤佢,慢慢傾
回復 贊好 反對

see see
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 13-7-2017 11:26
好可惜,我的道兄唔系茅山一脈的~

如我同 kbkb兄所講, 你睇下登康和阿贊 Nayang 施完魂魄降后的情形, 耗損生命力啊, 即係損阳壽o架呢 洪班那套儺巫咒可能好d, 但如非用在正途, mind control 實在都吾多盞鬼呢 其實如果有他心通, 你已經好巴閉了, 用在世間法, 無往而不利唷
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 13-7-2017 11:33
甘就同魂魄勇完全唔同嘛~~~~~~~~~~

如果行法靈, 本質差吾多, 但魂魄勇應該主動性會大好多
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 13-7-2017 11:34
冇殺手古曼呢個概念,講的最多系派粉製造過程。

啊, 願聞其詳
回復 贊好 反對

rambo23 發表於 13-7-2017 11:41
唔系去泰國先啊,我7.22就去啦,不過呢次冇機緣拜見阿贊尊、
應該系我去拜見阿贊尊先~ ...

吾明, 咁即係你今次去泰國會吾會去拜見 阿贊 Jun 呢
回復 贊好 反對