新會員登記
搜索
查看: 7335|回復: 13

[澤度金] 澤度金…共鳴反應?!

我朋友初帶佛牌:2530 - 澤度金郵票模

我同佢分享:帶之前可以先念三次佛首經        之後許願        再戴上頸 <=== (我平時都係咁做,有錯請指教)

佢同我講:
「雙手合實個牌   同佢許願溝通時;雙手會微微發震」
幾日後…
「就咁渣住個牌都會震」

由於我沒有上述經驗,想請教下各位:
哩個係咪好事?
提醒佢哩排要小心D?
係咪佢對個牌信心唔夠?
or 其他原因..........

有勞請大家解答,謝謝!  
回復

肚餓會手震
緊張興奮又可以手震
過份精神緊張都會手震

太著緊一件事,可能會把心中的猜測合理化
即係把假象投射落自已身上當真。

我認為未必係
"哩個係咪好事?
提醒佢哩排要小心D?
係咪佢對個牌信心唔夠?"  <=== 呢幾個原因

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

有沒有可能係磁場需要磨合啊!

好似D人初帶一些牌,有人會暈,有人會嘔吐,有人心口唔舒服等!
回復 贊好 反對

我佩戴澤度金冇咩料到,反而佩戴龍婆浸蘭同龍婆了既聖物 尤其係坤平 我一佩戴第一日就開單 之後不停有客搵我 可能龍婆浸蘭同龍婆了夾我

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

帶佛牌有感應係唔出奇既事, 我都間唔中有呢種感應,
唔係個個體會到呢個情況, 至於"震"係咩意思,
我就真係唔識答你, 問你個朋友之後帶成點會較好...
回復 贊好 反對

JACKYHK 發表於 26-6-2017 01:05
我佩戴澤度金冇咩料到,反而佩戴龍婆浸蘭同龍婆了既聖物 尤其係坤平 我一佩戴第一日就開單 之後不停有客搵我 ...

你知唔知點解你戴澤度金冇咩料到啊!等我呢個九流專家解答你,因為你唔係地獄黑仔王,可能凙度金會好親我,我就係傳說十大之中的地獄黑仔王是也。
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 26-6-2017 02:51
你知唔知點解你戴澤度金冇咩料到啊!等我呢個九流專家解答你,因為你唔係地獄黑仔王,可能凙度金會好親我 ...

哈哈

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

有開帶牌的感應從未試過係手震頭暈咁,帶後心境平情,做野順就有

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

我戴LP沙礦坤平個陣,心口部位好似有鼓力量壓住…

由於佢第一次戴佛牌,我都有安慰及強調正法正物,須需過份擔心。
回復 贊好 反對

mike1582 發表於 26-6-2017 00:46
肚餓會手震
緊張興奮又可以手震
過份精神緊張都會手震

Agree x 2
回復 贊好 反對