新會員登記
搜索
查看: 5116|回復: 23

[爆料] 老千出沒注意!!!

頭像被屏蔽
最近,有個朋友出席了一個佛牌論壇的聚會(不是unite),聚會中有個參加者,不斷同我朋友講,話佢有個師傅,幾勁幾勁,有神通力,又有祝福他人的能力,能力足以「觀想」蓮花,可以觀到別人身體的毛病。又話佢師傅係一代奇俠,……(下刪一萬字)

然後,佢同我朋友講,佢喺佢師傅果度,買了一幅佛畫,掛喺屋企個廳,之後屋企嘅磁場,馬上改哂…… 又話佢老母睇見幅畫之後,連瞓覺都改善咗。

佢仲話呢幅畫有個秘密,掛喺度老人家睇咗,可以改埋佢地個「心識」,第日佢地往生果陣,會舒服好多,仲可以改善到佢地往生的去處,去到個好嘅地方。

我朋友聽佢講得咁神奇,就問佢師傅係修道還是佛?
佢話係修南傳佛教,又話佢師傅講,佛教以原始佛教為尊,其他漢傳、密宗都是偽佛教,許多內容都是加入迷信、鬼神的內容,不是正統佛教。

咁我朋友問果d係咩佛畫呢?係咪唐卡?!
佢話佢師傅去斯里蘭卡 請咗個當代佛教大師畫佛像,再攞去台灣印刷廠複印。

佢話佢師傅親自對機器 即印刷機祝福 灑淨,然後將印刷品佛像結緣俾有緣人和弟子,又話依家已經結緣得七七八八 之後再訂佛畫 價錢要加倍

我朋友問佢幾錢?佢話一幅普通版依家要萬幾元,之後仲會加價。
又話佢師傅將d錢去做善事,等買佢佛畫d人,不斷收到福德力。

又强調 那些印刷品佛畫 有力量 有karma, 掛在家中可以幫助老人家臨終 并改善往生去處。
之後,我朋友問佢邊度有得賣,佢講咗然後我朋友就走咗!

評分

查看全部評分

回復

頭像被屏蔽

自己上YouTube 搜尋, 以下字句就知咩事:
有福的人訂購藝術佛畫                 
以及  以下 (一開頭果15分鐘)
youtu.be/UO9KS2byiIQ

回復 贊好 反對

哇。吹到甘大、甘日日望住幅畫得啦應該連飯都唔洗食

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
啦啦啦 發表於 14-6-2017 12:28
哇。吹到甘大、甘日日望住幅畫得啦應該連飯都唔洗食

使唔使食我唔知,但我睇完 果個  師傅 個樣同埋介紹,幾乎笑到要入廠  
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
個死老千話,二千年前,亞歷山大建立印度希臘王朝,將希臘的繪畫、雕塑藝術帶到印度,印度才能做到佛畫,之前是無佛畫和無佛像?!   

佢老味,2500年前,佛世尊 仲住世、仲未盤果陣,就已經有佛像了,佛陀還親自開示應如何造佛像才如法!  

正人渣 老千!

回復 贊好 反對

建議徹底曝光呢D老千~~~~~~~~~
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
rambo23 發表於 14-6-2017 15:12
建議徹底曝光呢D老千~~~~~~~~~

同意

pm你
回復 贊好 反對

順便pm埋我

登錄/註冊後可看大圖
唔該
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽

ok
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
我諗緊好唔好公開更多……
回復 贊好 反對