新會員登記
搜索
樓主: keaton

請教供請舍利

人人都有不同既意見 或推薦 你覺得唔適合都可以講出嚟 由頭到尾都無人講請佛寶係罪過 我唔知你可以理解成咁
回復 贊好 反對

keaton 發表於 31-5-2017 19:34
請問淘寶嘅舍利版主有請過? 可否分享心得?

我無請過 但我知道有
回復 贊好 反對

keaton 發表於 31-5-2017 19:36
有啲嘢出發點係乜,講咗出嚟對方點諗?

人人既諗發都唔同 我無他心通 我唔知其他人既諗法
回復 贊好 反對

我尊重版中每位師兄,舍利係高僧大德先有,若唔尊重大德嘅,各位大可不回,無謂種口業
回復 贊好 反對

請問叫人去淘寶請舍利會點諗? 亦無人話淘寶無真嘢,如師兄有推介用過亦可介紹
回復 贊好 反對

keaton 發表於 31-5-2017 19:39
我尊重版中每位師兄,舍利係高僧大德先有,若唔尊重大德嘅,各位大可不回,無謂種口業 ...

楼主师兄啊,由头到尾应该都冇人怀疑过你出发点,即系起码我冇怀疑过你要炒卖“高僧舍利子”。但你知道高僧舍利子系点产生的吗?如果知,你点会觉得通过钱系可以恭请得到噶?普通人手上有冇得道高僧舍利子呢?有!但绝对系缘分,唔强求得既!本坛就有资深师兄有lp孔舍利子,但我唔会话你知系边个。费事你去问佢。
回復 贊好 反對

罪過係佛寶作買賣,淘寶平台唔係買賣係乜?
回復 贊好 反對

keaton 發表於 31-5-2017 19:39
我尊重版中每位師兄,舍利係高僧大德先有,若唔尊重大德嘅,各位大可不回,無謂種口業 ...

無人話你想請舍利係唔專重大德wo 呢個係你個人既幻想
回復 贊好 反對

keaton 發表於 31-5-2017 19:42
請問叫人去淘寶請舍利會點諗? 亦無人話淘寶無真嘢,如師兄有推介用過亦可介紹 ...

你一開始既問題係邊度有 而不是值唔值得推介 我答你淘寶有 冇衝突呀
回復 贊好 反對

keaton 發表於 31-5-2017 19:45
罪過係佛寶作買賣,淘寶平台唔係買賣係乜?

你甘諗。廟既供請處都可以算係買賣

登錄/註冊後可看大圖
師兄冷靜點
回復 贊好 反對