新會員登記
搜索
樓主: elvissuccess

澳門的四面神

其實澳門有2個四面神像∼1.回力賭場邊(司徒法正主理)2.氹仔澳門賽馬會正門對面(何鴻燊博士供奉)

你講講下又係WO...... 記溜左.....但係我喜歡馬會那個~ 因為那邊很整潔....好舒服~
elvissuccess 發表於 17-11-2011 15:45
你講講下又係WO...... 記溜左.....但係我喜歡馬會那個~ 因為那邊很整潔....好舒服~

其實我都一樣馬會那個!
lusi1661 發表於 17-11-2011 17:48
其實我都一樣馬會那個!

對.......回力戈邊...........可能四面神都吾喜歡"到位"戈到....
好美的圖片!
亞特蘭提斯 發表於 17-11-2011 18:12
好美的圖片!

謝謝欣賞~
頭像被屏蔽
good and the photos are good
elvissuccess 發表於 17-11-2011 18:10
對.......回力戈邊...........可能四面神都吾喜歡"到位"戈到....

回力個個本來好靚,唔知點解後來坊廢左變得好殘舊!!!都係司徒法正啦,無好好管理
下!!!澳門兩個四面神我都去拜過!!!
氹仔四面神可以{:6_327:},回力嗰就睇下啲藝術牌好la{:6_337:}
我都去氹仔哥個度拜ga~~~~~{:6_327:}