新會員登記
搜索
樓主: JACKYHK

[求教] 佛牌驅鬼一問?

qc_jimmywong 發表於 22-5-2017 12:27
係呀牛師兄, 我個人習慣係通常戴兩條鏈, 每條鏈單掛一塊牌而龍婆迪既虎頭魯士係必戴(另一塊就隨心)。 而 ...

Jimmy師兄, 如果帶得好, 建議你請這塊的高級版, 你這塊好似係最基本版, 如果揾到他的第一期就仲好
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

小小牛 發表於 23-5-2017 09:30
Jimmy師兄, 如果帶得好, 建議你請這塊的高級版, 你這塊好似係最基本版, 如果揾到他的第一期就仲好{:1_250: ...

我塊龍婆迪 虎頭魯士係第二期 係好高級版 呢塊係九龍城 一間叫做梵x軒請番黎 要上樓 要禁密碼 我同店主講講下 我同店主講 我比較驚鬼 有咩好介紹 佢就介紹呢塊牌俾我 我戴上左後 開始d運番黎 感覺唔錯

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

rambo23 發表於 22-5-2017 13:18
我既鬼王翻緊來啦~
未必噶嗎,上次我系酒店熟睡左。佛牌系酒店床頭櫃上面盞燈度掛住。
一樣出來搞我~ ...

你掛住無帶係身, 梗係可以埋來搞你 la
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 23-5-2017 10:26
你掛住無帶係身, 梗係可以埋來搞你 la

我非常好奇公切仲雙刀坤平有冇七哥講到甘神奇啊,定系為左完善小說真實度,一個做N年佛牌的人,冇翻一塊半塊佛牌邊個信,所以按左塊雙刀坤平。話是話,田七的故仔最後完結都系06年左右既事,個時應該冇乜華人知道公切仲雙刀坤平吧~
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 23-5-2017 09:24
我請個d 魂魄勇, 一次都未帶過

放屋企已經好好
回復 贊好 反對

可能是心理作用。我曾在campsite 工作過,那時經常半夜荒山野嶺四圍走,周不時半夜扒獨木舟出海接同事,即使在七月節都沒見過鬼。反而戴佛牌後,有次半夜到女友家便疑似見到鬼。當時女友泊好車,我便幫手關一個矮閘,眼尾見到一個男人在幫我扶著閘門。回頭想看清楚,卻不見有任何人。
回復 贊好 反對

PanasonicWo@FB 發表於 23-5-2017 12:38
可能是心理作用。我曾在campsite 工作過,那時經常半夜荒山野嶺四圍走,周不時半夜扒獨木舟出海接同事,即 ...

睇外國靈異節目, 佢地通常叫d 無害既靈體做 "Casper the friendly ghost", , 我諗而位朋友都算係而一類 XD
回復 贊好 反對

PanasonicWo@FB 發表於 23-5-2017 12:38
可能是心理作用。我曾在campsite 工作過,那時經常半夜荒山野嶺四圍走,周不時半夜扒獨木舟出海接同事,即 ...

諗起都幾驚 不過佢起碼幫左你 應該多謝佢

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

JACKYHK 發表於 23-5-2017 10:11
我塊龍婆迪 虎頭魯士係第二期 係好高級版 呢塊係九龍城 一間叫做梵x軒請番黎 要上樓 要禁密碼 我同店主講 ...

以我粗淺既理解,虎頭魯士唔會「驅」鬼而係令佢地乖d無好搞搞震, 我諗鬼王同魂魄勇最適合你。
我以前都好驚鬼, 但後來睇過一些佛教既書籍後改變左以往既觀點, 希望佢地早日脱離苦海
回復 贊好 反對