新會員登記
搜索
樓主: JACKYHK

[求教] 佛牌驅鬼一問?

我本身有時都會見到,好多時都係感覺到者。話說之前有次同朋友去泰國,入著一間酒店。
我瞓果張床就在浴室隔離。我果次旅行就戴著崇笛,兩尊四面神,另戴一支擋險符通。
食完宵夜半夜返去瞓,臨瞓就合十將串佛牌同支符管放在床頭側的櫃面上
咁瞓落床都無乜野。到差不多瞓着,重醒醒地時。
就感覺到浴室方向果度牆有種壓迫感,而且越來越迫近,心知不妙。
就果刻幾秒之間,身體已經被壓住,個人係醒既。
其實我唔太驚,但身體被壓著,我知我右上方有法寶幫到我。就係我支符通同串佛牌,我嘗試隻手用力伸出去。
我好記得當時既感覺,係好慢同要用好大力。
但當我一掂到支符通,壓著我果隻,我感覺到佢係即時彈開咗,個感覺係彈走咗佢。
我第二晚戴著支符通瞓

正如上面的師兄所說,其實戴著佛牌,係都會見到鬼的。
我試過夜晚工作,戴著佛牌(係正牌,我完全沒有陰牌),一樣見到鬼。
不過對視咗幾秒,佢就走咗。我覺得係無惡意而相遇,不過都避開咗我。
以上是我其中一d經歷

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

其實有朋友教我,遇到鬼,係一種緣份。
要諗佛將功德迴向比佢,咁係比較好。
回復 贊好 反對

Dave.S 發表於 20-5-2017 13:40
我本身有時都會見到,好多時都係感覺到者。話說之前有次同朋友去泰國,入著一間酒店。
我瞓果張床就在浴 ...

師兄,我同你有類似經歷。當時我帶的是龍婆了財龜,龍婆多必打,龍婆砂礦坤平,龍婆砂礦自身。
也是壓住左我,我郁唔到但神志清醒,不停念經X3,最後念完,大喝一聲:走!然後一切平靜~~~~
回復 贊好 反對

只是怕的話,鬼王足夠。
回復 贊好 反對

多謝師兄分享
回復 贊好 反對

Dave.S 發表於 20-5-2017 13:40
我瞓果張床就在浴 ...

我好鍾意人地講鬼,好刺激~
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 20-5-2017 13:12
虎兄, 如何偶遇到, 願聞其詳

牛兄!故事太長....好懶寫!  簡單D講,隔離房...D同事成日,  [鬼上身]
回復 贊好 反對

gmg168888 發表於 20-5-2017 18:58
牛兄!故事太長....好懶寫!  簡單D講,隔離房...D同事成日,  [鬼上身]

最尾點解決
回復 贊好 反對

叫走 趕走 吾得的話 最后講數!
回復 贊好 反對

gmg168888 發表於 20-5-2017 22:15
叫走 趕走 吾得的話 最后講數!

有冇帶鬼王啊
回復 贊好 反對