新會員登記
搜索
樓主: JACKYHK

[求教] 佛牌驅鬼一問?

JACKYHK 發表於 20-5-2017 02:24
我未見過 但都唔想見

師兄!吾使諗太多.自找麻煩
回復 贊好 反對

由细见到大,但係要睇彩数,唔係成日见到,自己都唔系咁想见,河水不犯井水,不想麻烦,见到都當睇唔到
回復 贊好 反對

鬼王好好多!
回復 贊好 反對

認同,放心帶左牌還是見到,不過前題係你本身會否見到靈體
回復 贊好 反對

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

gmg168888 發表於 20-5-2017 02:18
見就未見過!  但都糸成日  偶遇  到!  但糸  已經習慣性喇 ...

虎兄, 如何偶遇到, 願聞其詳
回復 贊好 反對

smdaniel 發表於 20-5-2017 05:27
由细见到大,但係要睇彩数,唔係成日见到,自己都唔系咁想见,河水不犯井水,不想麻烦,见到都當睇唔到
...

我睇你吾到, 我睇你吾到, 我睇你吾到......
回復 贊好 反對

malouis 發表於 20-5-2017 01:13
與天生有陰陽眼又有戴佛牌嘅朋友傾過,佢未見過佛牌能驅鬼,但佢常見到無意識嘅遊魂,會對某啲佛牌或宗教聖 ...

惡嘅鬼係吾會迴避佛牌的, 就好似 rambo兄所問, 就算成間舖擺滿佛牌, 末阳男都未驚過 不過據我所知, 如果吾係同你十寃九仇, 就算怨念好重的鬼, 都吾會拼了條鬼命來攻擊帶住佛牌的人嘅
回復 贊好 反對

smdaniel 發表於 20-5-2017 01:29
個人感覺是不能,佛牌是防具,保命的,穿上避彈衣你會不會比較打得?還有人家在你面前飄過你也會自動攻擊? ...

擋開啫, 吾係主動攻擊 話說香港有個有錢佬, 請泰國一位白衣阿贊去佢間獨立屋大宅做法事, 中間兼翻譯人(好似方剛咁嘅角色)見個有錢佬的偏廳設了一個好大的供壇, 一左一右則供了很大尊的護法鬼王, 而最奇怪的是, 在下方中間又擺了一塊賓靈 咁個中間人就問位白衣阿贊, 乜鬼王係到, 都可以放塊賓靈塊o架咩 位白衣阿贊答, 只要賓靈裏面隻呱吾搞事, 鬼王係吾會主動作出攻擊的
回復 贊好 反對

Agree x 2
回復 贊好 反對