新會員登記
搜索
查看: 14197|回復: 118

[求教] 佛牌驅鬼一問?

我個人本身驚鬼

登錄/註冊後可看大圖
所以係唔同時間請左兩尊佛牌 用黎幫我驅鬼 第一尊 龍婆迪 虎頭魯士 應該少見
第二尊係衪屈術温(護法鬼王) 龍婆甩 2560 屈擺懷
第一尊係九龍城請 店主話呢款驅鬼唔錯 第二尊 我知道護鬼法王真係驅鬼既 甘岩係unite上見到有師兄拎出黎拍賣 諗都冇諗就下標 最後成功交收
以上邊款驅鬼會比較好?
我唔係好識 希望師兄師姐答下我

登錄/註冊後可看大圖

謝謝

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復

驚鬼 唔等於 遇見/感應到
除非樓主你有特異體質。

題內話
屈擺懷的龍婆甩 是一位本人推薦的高僧
如果驚其實可以係好多一回事,建議多作善事(不一定是金錢事項),迴向比冤親債主。這樣對樓主及家人也有正向福報

回復 贊好 反對

多謝師兄推薦

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

乜師兄你成日見到架咩?
其實你以上兩個佛牌都已經有辟邪,擋險,保平安工效,只要你配戴後覺得心安就好了。
回復 贊好 反對

霸戰神 發表於 20-5-2017 00:43
乜師兄你成日見到架咩?
其實你以上兩個佛牌都已經有辟邪,擋險,保平安工效,只要你配戴後覺得心安就好了 ...

我未見過 始終都驚架

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

mike1582 發表於 20-5-2017 00:38
驚鬼 唔等於 遇見/感應到
除非樓主你有特異體質。

多謝師兄建議

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

我試過擋險符通都可以
回復 贊好 反對

與天生有陰陽眼又有戴佛牌嘅朋友傾過,佢未見過佛牌能驅鬼,但佢常見到無意識嘅遊魂,會對某啲佛牌或宗教聖物有感應,會自然地迴避遠離。但有怨念有執念嘅陰靈,對同一塊佛牌,唔會作迴避,甚至會被吸引望向佢。
佢就從咁樣嘅反應,分辨日常路上看到嘅靈體,邊啲係無惡意嘅,邊啲係有怨氣執念嘅,而自己避開或者詐作見唔到嗰啲有怨念執念嘅靈。
回復 贊好 反對

個人感覺是不能,佛牌是防具,保命的,穿上避彈衣你會不會比較打得?還有人家在你面前飄過你也會自動攻擊?南韓殺得系統,都要偵察到導彈攻來,才能反擊吧,佛牌如果有自動攻擊系統,豈不是世界大亂?人家對你沒有惡意,衹是經過都被攻擊豈不是很過分
回復 贊好 反對

小小經驗

話說有位朋友成日腳瘀哂 有D見到野既人都話佢有野
之後請左鬼王帶 腳既瘀無再出現 , 不過身邊繼續有鬼

所以帶佛牌可以暫時解決身上既傷害 , 但最後都係要超渡 , 懺悔 , 功德回向等等

亦有朋友會見到鬼 帶左佛牌一樣係見到的

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對