新會員登記
搜索
查看: 18296|回復: 186

[注意] 近期<熱爆UNITE>派更也一期聖物討論!

頭像被屏蔽

有感近日派更也一期聖物在本論壇非常火熱,小弟已有一段時間沒有上來Unite,無論在分享區,供請區,靈驗區都有非常多的派更也一期聖物在分享,討論和給大家供請,小弟也曾被深深吸引著,可惜最後冇緣供請不了,究竟真實情況係如一些師兄們分享的會「爛老二」,「爆數」,還是有人存心在Unite炒作,還是有些賣家在較早的時間以炒價購入,現在難以用之前的炒價脫手,想借Unite平台吹捧派更也一期聖物,作為一個炒價散貨場呢?這點真是需要大家理智去判斷,切勿誤中別人圈套。

早前小弟有幸看過一片文章,說早幾個月前泰國有很多新的坤平佛牌湧現,已令派更也一期的聖物漲幅停滯不前,唔通幾個月時間又令派更也一期聖物在泰國再次暴升,還是這情況只是在Unite出現呢,這點望大家必須冷靜分析後才購買,千萬不要人雲亦雲,唔通人地話好,就係好咩!咁好係邊?別人戴左話識飛啊!咁你信唔信啊!咪白痴啦,真係咁勁都唔賣俾你啦!

希望大家明白佛牌的價值絕不代表功效,往往只會因人的虛榮和貪婪的心作祟,而誤中別人的圈套,幾百蚊供請一尊佛牌都可以戴得好好,好的佛牌,好的師傅多的是,何必一定要強求派更也一期的聖物呢!

當然你是真心的喜歡它,就叧當別論,不過如果自己都未了解清楚是否真心喜歡它,就花大錢去供請它,何別呢?

歡迎各師兄師姐給一點寶貴的意見,謝謝!

評分

查看全部評分

回復

師兄比個 讚 你
回復 贊好 反對

啱C兄,如果真係好牌,大多數留番比自己,點會流出來市場呢!舉例:2509崇笛,有冇人願意放出來。
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
回復 贊好 反對

支持師兄敢言
我當初都覺得有點不尋常
不知道是 巧合 還是 真係炒作...........
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
TC888 發表於 28-2-2017 21:37
啱C兄,如果真係好牌,大多數留番比自己,點會流出來市場呢!舉例:2509崇笛,有冇人願意放出來。
...

好野都唔會通街都有啦!
回復 贊好 反對

多謝提醒帶佛牌的原意,希望大家也能精明選牌

個人來說一直未對坤平有興趣,所以從沒看過
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
forvarin 發表於 28-2-2017 21:40
支持師兄敢言
我當初都覺得有點不尋常
不知道是 巧合 還是 真係炒作........... ...

所以咪要各會員出來研究一下,大家都唔想中招㗎!與其咁俾人呃,不如做下善事好過啦!
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
pmxsl 發表於 28-2-2017 21:46
多謝提醒帶佛牌的原意,希望大家也能精明選牌

個人來說一直未對坤平有興趣,所以從沒看過

師兄咁你要睇清楚,唔係講笑,此坤平今期unite熱爆架!
回復 贊好 反對

近期龙婆瑞也好火爆
回復 贊好 反對