新會員登記
搜索
查看: 1079|回復: 7

[討論] 一些感想

自己帶佛牌都有一段時間,係unite 學下又請下,由一塊越請越多,都係憑感覺今日帶下呢塊聽日帶下個塊~一直keep住做好人好事,一覺得感恩就去捐錢~

不過就真是有些疑問,有d牌真是帶完好順,有d就一帶就黑~真是有人夾佛牌的嗎?還是福報未夠多呢?對於我來說真是好神奇~大家有沒有類似經驗分享下
回復

就算係順都唔會係長久,花一些金錢,當然不可能換來以後順景,可能逆境時,以已經將傷害減到最低.
回復 贊好 反對

可能係心態關係,自帶牌後我會把生活中遇到的順景歸功於個牌,不順的事如見工面試八敗,當成個牌對我的提醒,提醒自己的不足,令下次準備得更好,我就唔覺帶牌有黑到

亦學會了多做善事捐錢捐血,生活中與人方便,多感恩的心態
回復 贊好 反對

其實你做善事嘅目的為睇文字應該係2~又唔係交換~你比D乜嘢出嚟就得到一D嘢?~不如乜都唔好諗~幫到咪幫囉!咁咪仲好~千其唔好依賴神佛~如果唔係~你好可能會好快就失望咗!不喜勿插

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
只是一點個人意見

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

po111 發表於 25-2-2017 17:33
其實你做善事嘅目的為睇文字應該係2~又唔係交換~你比D乜嘢出嚟就得到一D嘢?~不如乜都唔好諗~幫到咪幫囉! ...

"乜都唔好諗, 幫到就幫。"
回復 贊好 反對

睇下师兄们的意见先
回復 贊好 反對

po111 發表於 25-2-2017 17:33
其實你做善事嘅目的為睇文字應該係2~又唔係交換~你比D乜嘢出嚟就得到一D嘢?~不如乜都唔好諗~幫到咪幫囉! ...

啱~幫到未幫
回復 贊好 反對

帶咩牌會黑?

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對