新會員登記
搜索
樓主: vespawai

[討論] 大家有冇試過中招請過假牌?

tkmwong 發表於 8-11-2011 01:18
無計,阿流生係幾識落嘴頭架!!!我最跌錢個獲係請左個玉佛!!!

佢冇落嘴頭,係我自己送上門要請,仲on9!
ROBB 發表於 8-11-2011 01:24
那些年, 我們一起在旺旺中的招。

不過回想佢一身打扮,真係點都唔以一個經過修練佛法的人!!!一身光鮮打扮重要係名牌,LV又帶金又帶勞,可能那時小弟經驗尚淺比佢D財氣攝住左!!!
lams04 發表於 8-11-2011 01:41
佢冇落嘴頭,係我自己送上門要請,仲on9!

我也是這樣盲中中係信和撞了入去的
tkmwong 發表於 8-11-2011 01:53
我也是這樣盲中中係信和撞了入去的

我瀨野果陣佢唔係信和,係某個好up dup既商場仔裏面,好多年前啦
ROBB 發表於 8-11-2011 01:56
我係被雜誌同上網... 儘管一試的心態~ 所以佛店就是有吸引力。

同你一L樣呀
ROBB 發表於 8-11-2011 01:56
我係被雜誌同上網... 儘管一試的心態~ 所以佛店就是有吸引力。

的確係.......me2
ROBB 發表於 8-11-2011 01:59
發到同區有3間分店

折墮$$洗得幾耐丫

我都係一樣架心態,一試無防,加上我都信泰國係有呢D野,以前住我對面架朋友都係泰國住過下,也帶過我去見過白龍王!!!個次我仲見到阿偉仔添
是否先記流生?我第一個牌在那里請的!凍过水!:funk:
其實我比較好彩,第一個自己供請的佛牌是在銅鑼灣(已故友人馬紹波先生)糖街請回來的真寶爽。當時我記得我的人工的三份之一(千多元),絕對真跡。後來經朋友介紹認識了收藏同好及一些泰國朋友贈送或直接從廟宇回來恭請回來的牌。所以我未有請到教材,因為不認識的及沒有資料的,一般我不會去請!!!