新會員登記
搜索
查看: 2544|回復: 21

[分享] 古曼童的心結

係2年幾前自己搵緊工既期間,因為想順利d,上網搵過下資料得知古曼童係金童希望可以幫助自己,所以去了佐敦一間樓上的佛牌店請了一個古曼童,事後的確很快找到現時的工作。我都有每個月捐錢去慈善機構做福報,不過呢2年間沒有什麼特別的感應⋯而每年的生日(恭請當日)都要有上去俾師傅加持及添香油錢。最近接觸了呢個論壇,先知自己一直想要既佛牌係佛陀類的,所以係上兩個星期就請左個崇笛(係呢個論壇恭請),並且將古曼童交回給所請既佛牌店(因為自己唔知點處理好)。當時既店員見到我交回古曼童反應好大⋯「個牌甘新做咩唔要啊?真係好可憐啊你唔要佢」,之後問我係咪同古曼童講左,叫我添d香油錢就走啦,直至今日我個心都係周不時響起呢句「佢好可憐」⋯

各位師兄,我甘做係咪真係好唔啱?需要時就請,唔要時就唔要⋯個古曼童是否又變成一個孤兒⋯? 我可以點做先係最好?
回復

什麼古曼?有相?
回復 贊好 反對

gmg168888 發表於 20-10-2016 01:23
什麼古曼?有相?

我記得應該係呢個,不過呢個圖上有店名所以打左格仔,圖中是紅色的符文,而我當時請既係白色的
回復 贊好 反對

什麼師父?
回復 贊好 反對

你請果陣有無問係咩師父 咩廟做呢?
回復 贊好 反對

我見到張相刻符既位 係咪師兄特意打濛?
回復 贊好 反對

本文章最後由 LarryNg@FB 於 20-10-2016 03:47 編輯

古曼童我唔識,係零知識
我睇完你的文章,我會想到。你對手放下了,但你的心還沒放下。你解決了一個煩惱,又拿起一個新煩惱。一個孤兒去到你手上,變成不是孤兒,你放下了佢,又回復可憐孤兒,只是你的想法。
我咁諗係咪好唔岩呀
回復 贊好 反對

圖中是龍婆史滿,2552
回復 贊好 反對

mingwong814 發表於 20-10-2016 03:09
你請果陣有無問係咩師父 咩廟做呢?

龍婆史滿2552,廟就真係唔知
回復 贊好 反對

mingwong814 發表於 20-10-2016 03:10
我見到張相刻符既位 係咪師兄特意打濛?

係,因為個位置有牌店既店名,唔知可唔可以公開,所以先打格
回復 贊好 反對