新會員登記
搜索
查看: 19863|回復: 21

分享2554愛侶灣大法會四面神小立尊

分享2554愛侶灣大法會四面神小立尊,公主開模,在愛侶灣四面神壇超大法會開光,力量一個定"勁",每尊獨立no. ,而四面神其中一塊面(後)係魯史法相,非常特別!{:6_294:}

羨慕中, 之前都見過, 不過唔夠人快, 請唔到
郵票型果個幾靚喎又
vespawai 發表於 30-10-2011 00:30
供奉型仲靚呀!

果位要留俾將來o既十面派大佬

評分

查看全部評分

這個四面神的開光大法會今年哄動整個泰國佛教界,佛牌佛像未出之前已被訂購了九成,只有少量流出市面,我有一個朋友請咗一尊供奉型的,都唔平,我這朋友是在律師行做師爺的,請咗之後,生意旺到不得了,唔駛兩曰已經賺特了。

評分

查看全部評分

chowun 發表於 30-10-2011 00:56
這個四面神的開光大法會今年哄動整個泰國佛教界,佛牌佛像未出之前已被訂購了九成,只有少量流出市面,我有 ...

四面神{:6_327:}
特別值得一提的是此尊四面神其中一面是魯士,因為一0八尊魯士當中其中一尊名為魯士哪洛的是四面神化身,好像魯士打費是濕婆神化身一樣,所以此尊四面神代表亦有魯士的智慧及創作力,深懂人間法及闗懷世人。

評分

查看全部評分

chowun 發表於 30-10-2011 02:37
特別值得一提的是此尊四面神其中一面是魯士,因為一0八尊魯士當中其中一尊名為魯士哪洛的是四面神化身,好像 ...

我又愛四面神,又愛魯史,所以e個牌,正!{:6_327:}
chowun 發表於 30-10-2011 00:56
這個四面神的開光大法會今年哄動整個泰國佛教界,佛牌佛像未出之前已被訂購了九成,只有少量流出市面,我有 ...

勁!!