新會員登記
搜索
樓主: hugh1313

誤解

我反而一次都未聽過有人話泰國佛教係邪嘢喎, 話南傳佛教係佛門正宗就大把
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 18-9-2016 19:59
我都有呢個困惑!
人地帶觀音帶十字架一定會show出黎,帶泰國牌的我們會收收埋埋或show出黎呢? ...

有時吾想牌撞牌, 咪有塊放係件 t-shirt 出面囉, 怕咩 show 出來呢
回復 贊好 反對

首先要放開自己,唔好太執著人地點睇,始終每個人嘅見解都唔同
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 19-9-2016 09:12
我反而一次都未聽過有人話泰國佛教係邪嘢喎, 話南傳佛教係佛門正宗就大把
...

一DD人啦!

最經典果句:「泰國佛,好邪㗎喎!」
再配上麻木愚昧的嘴臉,簡直一絕!
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
好多師兄嘅佛牌好貴架 , 可能动不动過萬 ,
比真金牌還貴 , 畀我都放衫裡面啦 , 你古
一般木頭雕刻品貨色.....

至於是否<邪教>最多响自由民主國家嘅"花旗國" !
摸門教是什麼 ? 恐怖分子突襲最多又在那裡 ?
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

話時話,我上個月去過曼谷,發覺係得上左年紀d 泰國人, 先有戴下聖物咁,年青人都好少見有戴,廿零歲全部睇落去都係似果d “韓國打壞” d 款, 食野幾乎又係日韓食店多, 幾年已經變晒 . .  
回復 贊好 反對

PrimaLaw@FB 發表於 19-9-2016 15:09
一DD人啦!

最經典果句:「泰國佛,好邪㗎喎!」

泰國佛, 諗起一個做運輸的老細就好笑
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 20-9-2016 14:08
泰國佛, 諗起一個做運輸的老細就好笑

師兄分享下 等大家一齊笑下啦
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 19-9-2016 18:28
話時話,我上個月去過曼谷,發覺係得上左年紀d 泰國人, 先有戴下聖物咁,年青人都好少見有戴,廿零歲全部 ...

全世界都係咁啦,永遠外國嘅月亮特別圓。
好坦白講,小弟自少在無宗教家庭長大,讀書讀理科,乜都講理論證據,到依家人老咗,發覺好多嘢人不能勝天,好多嘢科學解釋唔到,至開始嘗試了解宗教與哲學,開始真正學做人,依家先知道自己後生時幾咁無知,做幾多錯事。
回復 贊好 反對