新會員登記
搜索
查看: 7840|回復: 26

[四面神] 屈當二及納萊般怒符管

真係好多謝Unite 師兄指導,我先識去到pantip ngamwongwan包殼。另外,我都要感謝其中一位板主,當佢割愛讓屈當二比我時,都教導我不要只是求願還要多行善。

四年前左右,當時差不多30的小弟事業上一直都沒有起色加上人工又低。當時心灰意冷就辭去工作跟女朋友即現在的老婆去了泰國散心。

當時聽講四面神好靈驗,未試下拜下希望事業有所發展或有政府工做啦。

返到香港後,就好快有間大公司請左我,人工同前途都比以前好,再加人緣變得極好。最重要係我考左好多年政府工都一直無回音,但泰國返來後就連續三次政府不同部門都請我,不過最後我都無答應到。

由果時開始,我就每年都返泰國去拜四面神啦。事業上發展就越來越好。最神奇係以我既學歷同能力都無可能算到去公司管理層的位置,但最後都升到果個位置,生活上慢慢都有改善。

工作上真係好辛苦好多難題要去解決再加上勁多小人,但每次向四面神求願,事件都最後順利解決到。所以每個月頭就去荃灣的四面神,一年去泰國四面神希望工作上順順利利就變成我習慣了。

大約半年前,我忽然好想供請佛牌,但我本身沒有依方面的知識,最後就係荃灣四面神的攤鋪供請了一個四面神牌了。當一戴左佢一陣,就立即工作出了大錯,差不多連份工都無左,心情都變的極差,可能就係師兄請清業障,不過最後都順利解決。

一個月前,我開始接觸unite。除左學到不同佛牌上知識,更比屈當二深深吸引住。咁係依段時間,我發現我部門有件事出錯了,可能會對公司有影響。當時係星期五下午,我又放緊假做唔到野,所以極擔心。到星期六同日我就成功係2位師兄手上接過屈當二同納萊般怒符管,當時我心想過到依關,我會去泰國感謝四面神幫助重要為屈當二同符通包銀殼。到了星期一返工,當然我係勁驚啦。不過神奇係件事本身極難解決手尾會好長,但竟然對方忽然不追究。當時真係鬆一口氣。另外戴左屈當二同納萊般怒符管後,感覺工作上好似變得更順利,做野阻礙小左好多,連公司既小人都無再攪鬼我。有時真係講你都唔信。

再加插一個題外話,我有個家人幾年前生意失敗,幾年來都想東山再起但一直都無結果。他當時更同越南某公司傾左成年都無起色。因為佢好錫我,所以當時我幫佢在泰國向四面神求願希望佢可以成功。可惜我返到香港無耐,家人就驗出了未期癌症但同時間接到越南方面消息他成功了。不過佢個月後就過身了。就好似依到師兄成日講既業力吧,有時命運係咁好難去改變。雖然我家人已經過左身,我都有守信用再去泰國幫我家人向四面神多謝。不過我都想起師兄講,佛牌係導人向善,所以向神明求願同時都要緊記多多行善。

評分

查看全部評分

回復

多多行善
感謝師兄詳盡的分享
回復 贊好 反對

感恩師兄得得四面神嘅眷顧得以在工作上順順利利,我其實同你嘅經歷好相似,今時今日得到嘅野我相信四面神都幫我好多,所以我都好感恩會定時定候行善去還願同積德,希望四面神繼續與你同在同希望師兄能繼續維持呢種心態去信,唔好墮入佛牌嘅功效迷思之內,有機會就恭請一面屈當一吧
回復 贊好 反對

感謝師兄分享經歷,屈當二銀殼好靚~
回復 贊好 反對

我都有感受到四面神威力
回復 贊好 反對

好牌好組合
回復 贊好 反對

師兄和四面神好有緣唷
回復 贊好 反對

多謝師兄的分享!

我都有每個月keep住去荃灣拜四面神,而且四面神幫過我好多,特別係工作方面人工有調高左!

因為覺得四面神非常靈驗,所以請左尊屈當二配帶,暫時都順順利利~
回復 贊好 反對

多謝師兄分享, 只要誠心, 四面神一定會幫人, 記得多多行善。
回復 贊好 反對

多謝師兄分享
回復 贊好 反對