新會員登記
搜索
樓主: ericfrancais

花花公子

ericfrancais 發表於 20-9-2016 13:28
呀版主,請問邊句有唔尊重?

補充內容 (20-9-2016 13:39):

這是尊重,絕非執著!

你依家係信佛 定 市井黑社會收靚  定係入咗佛牌教?

你為何戴佛牌? 係信仰南傳佛教?  定還是覺得戴得牌可以幫你食多幾條女?

如果係前者,請你多多學習 尊重佛法僧三寳
如果係後者,unite呢個正信正念平台 唔啱你 你大可以離開去邪惡台繼續玩你呢套

最後,全個南傳佛教界 都無人認同 對大德高僧 出家修行人 可以稱呼 x哥  x姐  x仔

佛經亦對出家人稱謂 有明確描述 從無 x哥  x姐  x仔的詞彙

你要繼續你果套市井理論 請過主 unite主張正信正念 絕不歡迎

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

ericfrancais 發表於 20-9-2016 13:28
呀版主,請問邊句有唔尊重?

補充內容 (20-9-2016 13:39):

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=46151

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

D牌有親胸部果D法相都唔方係好野~ 正廟既佛牌從未見過咁樣~
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
PrimaLaw@FB 發表於 20-9-2016 16:06
這是尊重,絕非執著!

你依家係信佛 定 市井黑社會收靚  定係入咗佛牌教?

我係問你邊一句我講既野唔尊重,請不要離題
如果帶塊牌share一份佩帶報告尊稱LP銀叫銀爺都話俾人係未巿井的話,版主你都係重新學佛,學會放下執著吧
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
kikiki 發表於 20-9-2016 16:41
D牌有親胸部果D法相都唔方係好野~ 正廟既佛牌從未見過咁樣~

世界那麼大,你見過全部?  
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
kkk 發表於 20-9-2016 16:09
識中文吧?唔識自行GOOgle翻譯

不如你google一下我邊句唔尊重,再唔未問下你中文老師
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
kkk 發表於 20-9-2016 16:06
http://www.unitehk.com/mobcent/app/web/index.php?r=webapp/share&tid=46151&forumKey=AsCVs3aYz6QQgwN ...

佢自己有佢自己一套,你鐘意follow就follow, 一係你就納入版規,以後要跟足係LP就LP, AJ就AJ,所有親切稱謂一律禁止。
仲有佩帶報告唔可以寫任何艷遇呀,横財之類,費事一班道德塔利班說三道四。。
回復 贊好 反對

本文章最後由 PrimaLaw@FB 於 20-9-2016 17:15 編輯
ericfrancais 發表於 20-9-2016 16:50
我係問你邊一句我講既野唔尊重,請不要離題
如果帶塊牌share一份佩帶報告尊稱LP銀叫銀爺都話俾人係未巿井 ...

句句都唔尊重

你明知佢叫龍普銀  故意叫x爺
你明知個論壇一早出咗告示  嚴禁 x哥  x爺  x仔 呢d唔尊重嘅稱呼  你都要明知故犯 仲死雞撐飯蓋  問人邊度唔尊重

你喺unite已經 四年 唔係新手

你過主啦 唔好再喺度攪事

回復 贊好 反對

本文章最後由 PrimaLaw@FB 於 22-9-2016 10:58 編輯

UNITE 2016 總版規

嚴禁任何版友隨便稱呼
例如護法天神四面神為四哥,高僧大德龍婆庵為庵爺,和十大聖僧龍婆銀為銀仔
嚴禁任何含有色情以及以不法手段得來的靈異配帶報告及分享

回復 贊好 反對