新會員登記
搜索
查看: 6618|回復: 10

[天神] 拉胡佛牌體驗分享

七月時候請左佛牌,雙面ge,一面拉胡一面成功佛,自問都恭恭敬敬,唔敢犯禁。不過呢2個月帶完真係好黑。公司本身做事都還好,不過就是呢段時間反而不斷有人係背後插我又整我~唉,上網爬文又話淸業障又點點點~都唔知帶唔帶好?keep住又驚黑,唔帶又驚小人當道~各位大大可否指導下
回復

有冇講人是非?拉胡幫你防小人,但都要你自己唔做是非小人先得
回復 贊好 反對

先問問自己有無種下惡果!因果係好大關係架!
佛牌係一種助力,但當然係助有善嘅因~~

回復 贊好 反對

拉胡天神最憎小人 , 最唔中意講壞話果d .
回復 贊好 反對

有冇幾個同事一齊,落公司樓下食煙果時,你唔小心在佢地  "討論” 大家唔係咁接受果d 同事果陣, 你又唔小心“參與” 左意見呀?
回復 贊好 反對

如果仲頂得順,就繼續戴啦,孽障遲早都要清。希望你快啲清晒,然後雨過天睛,之後事事順利。
回復 贊好 反對

因為你好執著佛牌會為你帶來什麼事,所以你戴左之後會對外界事物更加敏感,對號入座。
以前我送過一尊澤度金比朋友帶,佢帶完之後又係話好黑,連揸車都要成日塞車,但係佢又覺得好享受塞車既時間,咁即係點呀?所有事好與壞都是唯心所造。
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 16-9-2016 17:33
有冇幾個同事一齊,落公司樓下食煙果時,你唔小心在佢地  "討論” 大家唔係咁接受果d 同事果陣, 你又唔小 ...

無錯,拉壺最討厭小人,所以師兄自己也不能說人是非,如果受不了,其實可以試戴其他拉壺
回復 贊好 反對

佛牌都好似講夾唔夾,可以試下必打佛,都係防小人
回復 贊好 反對

自己都係過來人,個人覺得帶佛牌首先唔好執着太多要求,以平常心去佩戴一件自己喜歡而又道人向善的聖物,之後自自然然每事都會順啲,切當佢係神兵利器,多做善業就得㗎啦
回復 贊好 反對