新會員登記
搜索
樓主: 大咸旦

[求教] 新手想請聖物

頭像被屏蔽
小小牛 發表於 23-8-2016 09:05
師姐不妨考慮在本論壇的拍賣場或者慈拍區請牌, 價錢公道而且都是真品唷
...

一定真品嗎?其實點分?我冇真係乜都唔識
去拍賣場放返呢2張相徵??
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
LarryNg@FB 發表於 23-8-2016 02:31
你要辟邪避小人 不如平平地請依尊好過啦
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=53048 ...

暫時唔想請佛牌,唔該c兄提供資料
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽

我想問如果我喺度請到?咁第日可以點加持?我見有d佛堂定期請師父嚟hk,咁做聖物c fu同加持c fu唔一樣,又得唔得架?
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
mingwong814 發表於 23-8-2016 02:05
第一張咪拉胡水龍珠

c兄,請教一下我上圖想請的拉胡水龍珠同力泥評價如何?
回復 贊好 反對

大咸旦 發表於 23-8-2016 11:02
我想問如果我喺度請到?咁第日可以點加持?我見有d佛堂定期請師父嚟hk,咁做聖物c fu同加持c fu唔一樣, ...

佛牌五係手機丫,五洗叉電!
好多古牌師傅已經不在人世,但大把人請!
正佛牌係助緣力,你要了解因果,緣起緣滅!
睇多d本論壇既佛教文章,高憎介紹同埋佛牌小知識!
  最緊要正法
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
tlboyboy 發表於 23-8-2016 11:10
佛牌五係手機丫,五洗叉電!
好多古牌師傅已經不在人世,但大把人請!
正佛牌係助緣力,你要了解因果,緣 ...

明白

登錄/註冊後可看大圖
當然要正法,謝c兄
回復 贊好 反對

大咸旦 發表於 23-8-2016 11:02
我想問如果我喺度請到?咁第日可以點加持?我見有d佛堂定期請師父嚟hk,咁做聖物c fu同加持c fu唔一樣, ...

一般聖物出左廟無需再加持.
有D係牌商請陰法師父或扮師父既人黎做法事, 師姐要小心選擇.

我見到拍賣區都唔淨得佛牌, 不過要睇你合唔合眼緣啦.
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
kbkb88 發表於 23-8-2016 11:18
有D係牌商請陰法師父或扮師父既人黎做法事, 師姐要小心選擇.

明白,謝c兄
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
kbkb88 發表於 23-8-2016 11:18

陰法c fu同扮c fu咁驚?其實我有問題想請教,我見佛堂有請c fu嚟做灌頂同貼金?呢d有冇幫助?我上網又揾唔到邊度有寫邊d佛堂可信,我上次只係上網見到有間有灌頂就去做左一次,唔知果間好唔好

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

大咸旦 發表於 23-8-2016 11:30
陰法c fu同扮c fu咁驚?其實我有問題想請教,我見佛堂有請c fu嚟做灌頂同貼金?呢d有冇幫助?我上網又揾 ...

個D師父偷左你運都唔知..小心
如果係一位大德龍婆同你做法事, 我相信係會有一定作用
灌頂, 貼金, 都係升運, 助人緣
其實小弟建議, 係未清楚師父來歷前, 唔好去做佢既法事, 寧願把做法事既錢去做善事, 我肯定對你幫助更大, 而且會有一份喜悅

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對