新會員登記
搜索
樓主: aley

原來宜家綱上供請佛牌都可以分期付款,仲假一賠萬,正啊!

無好意思 如果個客去超市買糖 發現個包裝比人開過 即使超市無講 而且比人搓上手任睇 個客都可以唔比錢買ga bo
回復 贊好 反對

aesopo98026 發表於 20-8-2016 20:04
假若有必要,我會向牌商傾

朋友,你句「會同牌商傾」,睇落似你都係幫人散貨咁喎。即係人地叫你refund,你就做中間人同牌商傾,你個牌商話個牌係真唔賠的話,你會點做?你又基咩準則去賠?
回復 贊好 反對

師兄,我無能力同你講道理,但個人覺得你作為賣家既價值觀有少少問題~
希望你可以代入買家既角度去思考下諗清楚先再辯駁~
回復 贊好 反對

ShinHO@FB 發表於 20-8-2016 20:43
朋友,你句「會同牌商傾」,睇落似你都係幫人散貨咁喎。即係人地叫你refund,你就做中間人同牌商傾,你個 ...

佢自己咪牌商囉,點睇都唔似佛教徒啦
回復 贊好 反對

假一賠萬 係大陸個X寶網先搞呢D。
樓主第一就話無想過會出假牌。之後就話假如係假會向牌商傾。
其實我覺得根本就唔應該講呢D譁眾取寵的字眼,老老實實,均真咁出牌就得啦。

分期又無講清楚係個帖到,你自已假想用銀行過數,過曬錢先比牌個客又係你一相情願,一陣買家個預期同你有出入,你又有得吵。
(分期當分三幾期,你個牌就一路hold三期,而錢你就袋住先。我個人覺得,呢種分期方法兩邊一定有一邊風險高)。

其實你要用分期,先不討論論壇比唔比,你作為賣家都好應該詳細寫明,好讓其他有睇你帖的知道係點運行呢個你所講的"分期"

話你都係為你好,袋錢落你袋。希望樓主唔好再想其他辯解,老實講唔係人人針對你,真係有問題先會有師兄善意出聲。
回復 贊好 反對

釘牌哥……大肚婆,老人家如果窮到偷野食俾你捉到咁就荷蘭橙
回復 贊好 反對

啱啱睇完!

aesopo98026講嘅果種付款方式,唔叫分期付款

而係 “供會” 好似以前六七十年代 供月餅會一樣

回復 贊好 反對

其實以 aesopo98026 嘅運用文字方式,使用本論壇只會不斷引起糾紛!
回復 贊好 反對

PrimaLaw@FB 發表於 21-8-2016 00:09
啱啱睇完!

非常同意師姐描述, aesopo98026呢種付款方法不是“分期付款”, 而係“供會”。我當初都奇怪佛牌點做分期付款, 原來係供會啫。
回復 贊好 反對

PrimaLaw@FB 發表於 21-8-2016 00:09
啱啱睇完!

供會呢個 TERMS 一出即刻成件事清楚晒
回復 贊好 反對