新會員登記
搜索
樓主: aley

原來宜家綱上供請佛牌都可以分期付款,仲假一賠萬,正啊!

其實件事搞到甘都好無謂 第一次見甘大迴響同有甘多人有反應既交易處理貼 其實雙方提出既要求;

aesopo98026: 要求版主停止neac既交易拍賣權利,原因因為佢棄標(好老實係我眼中呢個post吾算棄標,只係因為無留意到塊牌斷裂,個人認為有得斟酌。)

neac:因為牌斷裂所以要求放棄交易處理

而aesopo98026師兄就因為其態度問題及處理問題時既方法令到其他師兄覺得有問題而導致某幾位師兄出言針對。

其實正常一個商家做生意,如遇到客人要求退回/取消交易,先要了解既係點解要退回/取消交易?究竟係商品問題定係客人私人問題? 以呢個貼為例子,我覺得雙方都有問題,出面買野簡單為例,去傢私鋪買傢私有小問題陳裂品/特價貨品都會有標明。

其實問心我覺得客人提出貨品有問題而放棄交易,商家可以酌情處理,而吾係硬係要客人交易(講真個客一日未比錢一日都未完成交易),何況雖然aes師兄你貼多左兩張相,但無人會為意你平時係貼幾多張相、貼多兩張相既目的、係咪黑白照之類,講真你無白紙黑字寫出黎,責任一定係你大過客。

大家心平氣和傾,吾洗下下都要人地介入同幫你地處理既。
回復 贊好 反對

其實件事搞到甘都好無謂 第一次見甘大迴響同有甘多人有反應既交易處理貼 其實雙方提出既要求;

aesopo98026: 要求版主停止neac既交易拍賣權利,原因因為佢棄標(好老實係我眼中呢個post吾算棄標,只係因為無留意到塊牌斷裂,個人認為有得斟酌。)

neac:因為牌斷裂所以要求放棄交易處理

而aesopo98026師兄就因為其態度問題及處理問題時既方法令到其他師兄覺得有問題而導致某幾位師兄出言針對。

其實正常一個商家做生意,如遇到客人要求退回/取消交易,先要了解既係點解要退回/取消交易?究竟係商品問題定係客人私人問題? 以呢個貼為例子,我覺得雙方都有問題,出面買野簡單為例,去傢私鋪買傢私有小問題陳裂品/特價貨品都會有標明。

其實問心我覺得客人提出貨品有問題而放棄交易,商家可以酌情處理,而吾係硬係要客人交易(講真個客一日未比錢一日都未完成交易),何況雖然aes師兄你貼多左兩張相,但無人會為意你平時係貼幾多張相、貼多兩張相既目的、係咪黑白照之類,講真你無白紙黑字寫出黎,責任一定係你大過客。

大家心平氣和傾,吾洗下下都要人地介入同幫你地處理既,無話邊個可以得罪,邊個吾得罪得,但有時要知道同分清楚責任、理虧、莊閒。
回復 贊好 反對

比你出左假牌 我去邊度追你一賠萬? 講說話之前用一用個腦袋思考下
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 20-8-2016 14:39
比你出左假牌 我去邊度追你一賠萬? 講說話之前用一用個腦袋思考下

買家自然會有我的資料
相信你無權拎我的個人資料吧?
回復 贊好 反對

aesopo98026 發表於 20-8-2016 16:52
買家自然會有我的資料
相信你無權拎我的個人資料吧?

如果係咁 我相信你都無資格係我個場用以一賠萬既手法放牌
回復 贊好 反對

大陸熱水爐夠有張貼紙印住有幾多萬保儉啦,出左事電話地址包你搵唔到人,呢種手法千祁唔好學呀香港人
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 20-8-2016 17:08
如果係咁 我相信你都無資格係我個場用以一賠萬既手法放牌

我只係比個承諾買家姐,為何要關閉哂我所有帖?
回復 贊好 反對

luiho 發表於 20-8-2016 18:00
大陸熱水爐夠有張貼紙印住有幾多萬保儉啦,出左事電話地址包你搵唔到人,呢種手法千祁唔好學呀香港人 ...

感謝指教
回復 贊好 反對

aesopo98026 發表於 20-8-2016 18:03
我只係比個承諾買家姐,為何要關閉哂我所有帖?

我只係比個保障我既會員姐,為何不能關閉晒你所有帖?
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 20-8-2016 18:08
我只係比個保障我既會員姐,為何不能關閉晒你所有帖?

咁請問是否所有出售佛牌的會員都要提供個人資料給你?
回復 贊好 反對