新會員登記
搜索
樓主: aley

原來宜家綱上供請佛牌都可以分期付款,仲假一賠萬,正啊!

頭像被屏蔽
既然我已自認PK,我也不怕再次提出問題,老實講!你能言善便的技巧我很欣賞你!

1.你有沒有留意我問你的問題?我係問你不設面交點樣做分期,用乜野卡做,並唔係問你點樣俾訂,可以點俾,我同你講分期一般係用信用卡hold起條數,貨品係買家可以先提取,再分期還給銀行,並不是你所口中所說的貨品三千元要分開三期,每期一千元,俾晒錢你再寄貨給買家!你可以將大家所認知的分期付款套用在你那「神」一般的分期付訂上,我服左你,唔知你呢種手法係咪叫做取巧呢?

同埋如買家供請佛牌後,希望分期付款,不過你那分期付訂的方法,他不認同,你會唔會和買家說,你已下bid,你唔了解清楚,關我乜事那種態度對待買家啊!
回復 贊好 反對

luiho 發表於 20-8-2016 05:33
咁人地話明無睇清楚嘛,你就開post話人飛機叫人處理,我認為係質囉…………如果話唔緊要,我再開post,下 ...

師兄..如果每個人都話"我無睇清楚,原來係咁咁咁"既話,就可以無事
咁樣飛機問題一定會好嚴重...
我自問盡了能力,用了黑白背景+前後各拍照一次...
可能可以做得更好的就是在文字中再加入描述
但買家都有責任自己睇清楚...
佢自己落了BID...無人逼佢,買家都有責任睇清楚POST的內容吧?
回復 贊好 反對

aley 發表於 20-8-2016 06:12
aesopo98026師兄我想問neac師兄對你的態度有幾大問題,畢竟別人已先向你作出道歉,為何你不能放過和寬恕 ...

畢竟別人已先向你作出道歉,為何你不能放過和寬恕他
為何我一定要放過他同寬恕他?
佢係3-8-2016 01:07既對話中叫我舉報佢
喂,舉個例,有D人偷野唔係因為佢窮,係因為佢有心理病
有個人偷完野,道左歉,咁商家就一定要唔追究?
上到法庭法官知道佢係有心理病,都唔會判無罪啦下話?

至於"相信你不會因為三千蚊走數"
我再講多次,我支持分期,只係想方便一D無咁多現金周轉既師兄師姐,
你覺得我會呃你,講直小小,你咪過主/你咪一炮過比哂三千蚊囉
點解D人要供車供樓,唔係一次過比哂姐?

而我既"假一賠十"我只係同我既客人作出既一個承諾
同樣,唔信既話,請過主
你去百佳買左件有問題既貨,你會返去換,定係會斷定佢一件貨有問題,就所有貨都有問題?

"就係唔想unite其他師兄師姐受害,你要用取考的銷售手法在unite搵食請你行遠D"
我想問下有咩人受害? 你用字唔該你小心D...
我相信唔會所有人都唔睇清楚拍賣POST既內容,
唔通文字中無寫明話係防水膠,話我點解唔係防水銀,我又係取巧?
你問我既兩條問題,我已經解答到,

請你睇返NEAC 2-8-2016 18:04既對話,
果D問題,唔係應該係落BID前問?
你去買野,買果時唔CHECK,到比完錢先話
"你件衫放係度係咪有其他人試過? " 咁樣都係賣家問題?
再者,以上文曾經提及,
其後佢都係3-8-2016 01:07既對話中認左自己無留意,並叫我舉報佢
希望大家留意.

如果各位認為賣家的我,有責任要在文字中加上描述,我會作出改善
但請不要龍門任擺,因為買家都有責任睇清楚POST的選項.

最後,你P唔PK我唔想知,亦都無興趣知.
但希望你可以用你所僅有既知識用去注意一下你既用詞
唔好以為打正旗號話要幫UNITE就覺得自己巧威威
我出牌出鏈全部都係正當,正常的交易

回復 贊好 反對

aesopo98026 發表於 20-8-2016 01:50
權師兄.. 個牌的確係未配帶過
個牌出現圖中的裂痕我仍未能搞清是出廟運送時整到,還是包殼時整到,
因為以 ...

首先你唔好覺得人人都話你走咗,其實咁既交易如果發生喺一啲唔識既人身上係好危險,假設我唔識得你,我一定唔會比訂金你囉,而且你是比較新的會員,亦都冇任何憑證可以支持你唔會走佬,再者UNITE從來沒有一個賣家以分期付款或假一賠萬做招徠,呢啲技倆只會喺大陸淘寶出現,唔適合喺香港使用。其實有些人不喜歡是因為你的態度傲慢,所以先有咁多人不滿,或者你嘗試一下抱著寬容、開懷的態度去處理問題,對人際關係上有絕大的幫助。
回復 贊好 反對

aley 發表於 20-8-2016 09:26
既然我已自認PK,我也不怕再次提出問題,老實講!你能言善便的技巧我很欣賞你!

1.你有沒有留意我問你的問 ...

有咩咁神?
知唔知咩叫入數呀? 你入左赤柱幾耐?
我都話埋比你知,你都仲要問,唔好意思,我唔係好識同D有讀寫障礙既人溝通
你自己唔知就話人取巧,井底蛙之見.
你覺得要好似信用卡咁,我一定要跟你呢套嗎?

"同埋如買家供請佛牌後,希望分期付款,不過你那分期付訂的方法,他不認同,你會唔會和買家說,你已下bid,你唔了解清楚,關我乜事那種態度對待買家啊!"

拿,你又用一支竹打打沉一架船, 有興趣分期付款既人, 正常地都會PM問下我點樣分期,
銀行戶口有我個人資料,買家絕對有得追究
如果都唔得既,咁咪比佢等到月尾交收.

唔該你,上網睇下D網上商店個模式係點啦好無.
再講白D,你唔信我既,咪走囉,唔好做正義超人係度廢UP一大論話唔想有其他人受害

回復 贊好 反對

hook282000 發表於 20-8-2016 09:57
首先你唔好覺得人人都話你走咗,其實咁既交易如果發生喺一啲唔識既人身上係好危險,假設我唔識得你,我一 ...

明白,希望權師兄你可以知道我的"分期" 只係想方便有需要的師兄師姐
而正正我比較新,所以我先以"假一賠萬"為買家提供信心

同什麼人溝通,就用什麼態度吧....
你睇下樓主,一直問D無理既問題...
我真係覺得覆佢果時好浪費時間,但係唔覆,相信又會比佢大造文章
回復 贊好 反對

aley 發表於 20-8-2016 06:12
aesopo98026師兄我想問neac師兄對你的態度有幾大問題,畢竟別人已先向你作出道歉,為何你不能放過和寬恕 ...

PM內容你都有 咁勁!!
回復 贊好 反對

hook282000 發表於 20-8-2016 10:05
PM內容你都有 咁勁!!

我放出來的
回復 贊好 反對

請aesopo98026師兄 pm我身份證及住址證明 方便我來日處理你的以一賠萬的誠諾

如果我無理解錯以一賠萬是指$1=$10000 ,$1000=$10000000
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 20-8-2016 10:14
請aesopo98026師兄 pm我身份證及住址證明 方便我來日處理你的以一賠萬的誠諾

如果我無理解錯以一賠萬是指 ...

請問現在我有出假牌嗎?
如果無,我為什麼要提供個人資料比你?
與我交收的人,自然會有我的資料
回復 贊好 反對