新會員登記
搜索
樓主: aley

原來宜家綱上供請佛牌都可以分期付款,仲假一賠萬,正啊!

luiho 發表於 20-8-2016 01:10
幾百蚊既牌都質人要,問下都發爛渣,有問題真係做到假一賠萬好懷疑囉 ...

我係交易區既post中,已經有同nxxx師兄pm對話既內容
請你用清楚你既字眼, "質"人要?
係佢自己落bid,何來"質"呀?
回復 贊好 反對

hook282000 發表於 19-8-2016 21:55
如果面交的話還有可能佢有舖頭,而且裡面有卡機,可以比客人分期付款?
否則的話,我真係諗唔到郵寄分期是 ...

例如我要同你供請一件3000蚊既聖物
你比你戶口我,
我分3期,每期1000
咁我每一次入完咪影張入數紙比你
咁當我入夠,你咪寄件聖物比我

請問有咩問題?
希望以事論事,唔好幻想d咩我會收完錢走左去,唔認數果d,謝謝
回復 贊好 反對

aley 發表於 19-8-2016 13:25
1.不面交可以做分期,究竟係點做,我真心想知道?

2.一如以往,假一賠萬!aesopo98026師兄係咪真係做得到 ...

1. 請爬文
2. 係咪真係做得到? <-你咪即管睇下我出既牌有邊件係假,有既我咪賠比你
3. 或者是不是以往你在unite已發生過此事,真係賠償過萬元給別的買家 <-請爬文睇下我既記錄
4. 此句說話意思還是有其他動機<- 有d鋪頭寫住 "童叟無欺", "貨品出門 恕不退換" 等等字眼,不如你去問下佢地咩意思,定係有其他動機?
回復 贊好 反對

aesopo98026 發表於 20-8-2016 01:24
等我講解一下
首先,佢話有斷的,係我另一塊牌,佢話我無係文中注明話
"塊的上方有問題",是不對的

但睇返嗰個POST,你上面選了 佛牌新舊度:全新未配帶過
當然可以話爛咗,不過都係未帶過,但咁又好難令人信服囉既。
不過個買家冇睇清楚,佢都有責任。竟然事情已經過去了,咁就算把啦,大家都唔洗勞氣。
至於你既分期方法未能妥善處理買賣雙方的風險,所以建議你可以用別的方法收款,否則只會夜長夢多。
回復 贊好 反對

luiho 發表於 19-8-2016 21:54
呢篇回覆作為每一位unite會員都應該想知

覆我就覆左.
希望師兄/師姐都係以事論事,唔好好似樓主咁,亂將d歪理套落其他人度.
回復 贊好 反對

hook282000 發表於 20-8-2016 01:42
但睇返嗰個POST,你上面選了 佛牌新舊度:全新未配帶過
當然可以話爛咗,不過都係未帶過,但咁又好難令人 ...

權師兄.. 個牌的確係未配帶過
個牌出現圖中的裂痕我仍未能搞清是出廟運送時整到,還是包殼時整到,
因為以上就是我收到的答覆...
我已經特意用黑白背景各影一次,亦無利用反光等手段試圖把裂痕遮住
我最不服的就是nxxx 在pm中話我有意呃佢等等既字眼
而個post原本都已經沉了
只係而家呢個樓主再留言將佢推返起
又在我的拍賣po搞事,而家仲要開post搞大件事佢..

我分期的付款方法,其實在很多網上商店都係咁做緊
無論分不分期,即使只係下訂, 例如果一件衫1000蚊,未返到貨,訂金300,
入完300蚊訂金,影入數紙比賣家,就已經完成左訂貨
我不明白為什麼有人會覺得我收了訂金後會走人...
本意只是想方便大家...邊有賣家唔想每單交易盡快搞好呢?
唔通驚我好似某某健身中心咁....
回復 贊好 反對

其實aes師兄見你打字都有紋有路,如果凡事都唔好去到咁勞嘈,幾多你覺得係歪理乜理都好,見招拆招,勝過一出手就見血不是更好嗎?
回復 贊好 反對

aesopo98026 發表於 20-8-2016 01:36
我係交易區既post中,已經有同nxxx師兄pm對話既內容
請你用清楚你既字眼, "質"人要?
係佢自己落bid,何來" ...

咁人地話明無睇清楚嘛,你就開post話人飛機叫人處理,我認為係質囉…………如果話唔緊要,我再開post,下次有機會有緣再交易過,我覺得會有下次囉
回復 贊好 反對

因為有好多人唔求品相,有得戴就得,個人經驗品相唔好效果會好好多……所以我覺得唔開post(話人飛機個個)到最後冇人結緣收藏又好,慈拍更好,實有出路,區區個幾百銀,何必太盡呢~
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽

aesopo98026師兄我想問neac師兄對你的態度有幾大問題,畢竟別人已先向你作出道歉,為何你不能放過和寬恕他,和他好好商討一下,還要在別的帖繼續希望版主們禁止neac師兄下bid,你覺得你會不會有D過份,你真係唔好係度扮受害者,博別人同情你!

有圖有link,呢D叫真相,唔好係度up完就算,叫人自己睇,相信你不會因為三千蚊走數,你同我講如果我証明到你D牌係假,就賠返俾我,咁我就真係要請你先睇睇總版主的帖,「中假牌的處理」先啦!

總版主唔好意思,需借你的帖一用!

圖片兩張係neac師兄和aesopo98026師兄的對話內容!

此Link係aesop98026師兄在別帖要求版主禁止neac師兄下bid的內容!

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=52732&extra=page%3D1&mobile=2

總版主的帖「中假牌的處理」

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6793&extra=page%3D1&mobile=2

其實我同你繼續落去,我都知道我唔會有乜野好的結果,只會令大家越來越討厭我,但點解我咁執著要繼續,就係唔想unite其他師兄師姐受害,你要用取考的銷售手法在unite搵食請你行遠D,別的討論區等緊你呢顆「新星」在那邊發熱發亮,你時常說別人套用自己的睇法落你的身上,真係想問下你呢招係咪你的絕技,咁多人話你,你自己就醒水啦!仲係度撑!又話我唔知係咪neac師兄的分身,咁unite真係將會有大把我的分身,因為插你的就係我的分身啊!你咁樣做生意,唔俾人插你都難啦!我同你講我係一個PK,但我唔會好似你咁明知你自己係一個小人,係度扮晒偽君子囉!

回復 贊好 反對